Eski CHP'li Öztürk Yılmaz Yenilik Partisi Genel Başkanı oldu: İlk seçimde iktidar olacağız

CHP eski milletvekili Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi’nin, 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle genel başkanı seçildi. Yılmaz yaptığı açıklamada Anadolu'da kısa sürede dirilişin fitilini ateşleyeceklerini ve ilk seçimde iktidar olacaklarını belirterek, "Ya başaracağız ya başaracağız" dedi.

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2020, 11:36 Güncelleme 11 Ağustos 2020, 11:36
Eski CHP’li Öztürk Yılmaz Yenilik Partisi Genel Başkanı oldu: İlk seçimde iktidar olacağız

İÇİNDEKİLER

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kurduğu Yenilik Partisi'nin genel başkanı seçildi. Yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunun bu hafta içinde belirlenip kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


Yenilik Partisi'nin parti tüzüğüne her kademe için yüzde 50 kadın erkek eşitliği konulduğunu, ayrıca gençlerin en önde olacağını belirten Yılmaz, "Yenilik Partisi kadın ve gençlik devrimi yaparak ilk seçimde iktidar olacaktır." ifadelerini kullandı.




"PARTİMİZ HALK HAREKETİNE DÖNÜŞECEK"
İl ve ilçe teşkilatlarını ocak ayı itibarıyla tamamlayıp seçime girme yeterliliği kazanacaklarını kaydeden Yılmaz, partisinin ülke çapında bir halk hareketine dönüşeceğini savundu. Yılmaz, "Bu çerçevede kısa bir süre içerisinde eşimle birlikte Anadolu'nun en ücra köşesinden bu uyanış ve dirilişin fitilini ateşleyeceğiz. Ya başaracağız ya başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.




YENİLE YENİLE RUH HASTASI ETTİLER
Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada CHP'nin Kılıçdaroğlu döneminde dokuz seçim kaybettiğine dikkat çekerek, "Yenile yenile milleti ruh hastası ettiler. Bunlar değişmeden sonuç değişmez" ifadelerini kullanmıştı.