Eren Bülbül kimdir? Şehit Eren Bülbül 3. ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte hayatı...

Gündemde Eren Bülbül kimdir? Araştırmaları çok fazla yapılıyor. 3 yıl önce bugün vatan topraklarımızı korumak için PKK’lılara daha küçük yaşına rağmen karşı duran Eren Bülbül şehit düşmüştü. Hafızalara kazınan, davranışıyla takdir edilen şehit Eren Bülbül 3.ölüm yıldönümünde anılıyor. Hayatına dair bilgiler de merak edilerek sorgulananlar arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2020, 12:28 Güncelleme 11 Ağustos 2020, 12:28
Eren Bülbül kimdir? Şehit Eren Bülbül 3. ölüm yıldönümünde anılıyor! İşte hayatı...

İÇİNDEKİLER

11 Ağustos 2017'de 15 yaşındaki Eren Bülbül hainlerin PKK'lıların sığındığı yeri görmüş ve jandarmaya haber vermişti. Korkusuzca vatanının arkasında duran Eren Bülbül, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit edildi. Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen şehit Eren Bülbül saygıyla anılıyor. Yaşasaydı şu an 18 yaşında olacaktı, işte hayatıhakkında merak edilenler…

'BİRİ DE ÇIKIP DEMİYOR Kİ İYİ Kİ VARSIN EREN'

Eren'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tüm Türkiye'nin üzüntüsünü bir kat daha artırdı. Eren, şehit olmadan 2 ay önce 25 Haziran 2017'de, 'Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın Eren' sözlerini kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Eren'in sözlerinin ortaya çıkması ile sosyal medyada iyi ki varsın Eren ifadeleri trend oldu. O günden itibaren Eren hep böyle anıldı. Eren, paylaşımının 3'üncü yılında da bu sözlerle anıldı.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 yılında dünyaya gelen Eren Bülbül, Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde büyüdü.

Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam eden Bülbül, 2016 yılında babasını kaybetti.

Çevresinde Trabzonspor'a olan tutkusuyla tanınan Bülbül, okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştı.

Kısa süren hayat yolculuğu boyunca annesi ve 12 kardeşi ile ekonomik zorluklarla mücadele eden Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında yaralandı.

Bülbül, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Bülbül'ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Aynı çatışmada, iki çocuk babası Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik de şehit oldu.