Belgrad Ormanı’nda çöp öbekleri hala toplanmadı! CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihmali devam ediyor

İstanbul’un akciğerleri olarak tanımlanan Belgrad Ormanı’nda çöp öbeklerinin hala toplanmaması, üzeri toz bağlamış çöplerin halen orman kenarlarında birikmiş halde kalması tepki çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihmali konuşuluyor...

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2020, 16:47 Güncelleme 10 Ağustos 2020, 16:54
Belgrad Ormanı’nda çöp öbekleri hala toplanmadı! CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihmali devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz aylarda Belgrad Ormanı'ndaki çöp öbekleri gündeme gelmiş, piknikçilerin geride bıraktığı çöpler öbekler halinde etrafta birikmişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çöpler geceden itibaren toplanmaya başlanmış, iki günde toplam 29 ton çöp toplanmıştı.

ÇÖP ÖBEKLERİ HER TARAFTA
Ancak Belgrad Ormanı'nda yine aynı manzaralar yaşanmaya başlandı. Uzun süredir orada olduğu düşünülen, üzerleri toz bağlamış çöp öbekleri yeniden birikmeye başladı. Onlarca çöp yığını, haftasonu nefes almak için Belgrad'a giden vatandaşları şaşkına uğrattı.

İHMAL VAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce temizlenmesi gereken Belgrad Ormanı'ndaki bu manzara 'ihmali' gözler önüne serdi. İstanbul'un akciğeri olarak tanımlanan ormanda bu tarz görüntüler yürekleri burktu. Yine ormanın bazı noktalarında yıkılmış ağaçların bulunması, bunların toplanmaması da tepki topladı.

Ayrıca etrafta çöp kovalarının bulunmaması da dikkat çeken başka bir nokta… İspark'a ödenen 13 lira ile giriş yapılan Belgrad Ormanı'nın temizlenmemesi tepki çekmeye devam ediyor…

Sema ALİM DALGIÇ-SABAH