Ankara Üniversitesi’nden o belge ile ilgili flaş açıklama: Fotoğraf 2011 yılından kalma

Sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında Ankara Üniversitesi’nin ‘yabancı uyruklu öğrenciler için istenen belgeler arasında ‘başı açık ve sakalsız’ fotoğraf istediği’ ifadelerinin yer aldığı bir fotoğraf yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Ankara Üniversitesi’nden açıklama geldi. Üniversite, söz konusu bilgilerin geçerliliği olmadığını, yabancı uyruklu adaylar için kurumun resmi sayfasında 17 Temmuz 2020 tarihinde Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan duyurunun geçerli olduğu kaydedildi. Üniversite, paylaşılan bu fotoğrafın 2011 yılından kaldığını ifade etti. İşte Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın özel haberinin detayları...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2020, 20:02 Güncelleme 08 Ağustos 2020, 12:00
Ankara Üniversitesi’nden o belge ile ilgili flaş açıklama: Fotoğraf 2011 yılından kalma

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında Ankara Üniversitesi'nin 'yabancı uyruklu öğrenciler için istenen belgeler arasında 'başı açık ve sakalsız' fotoğraf istediği' ifadelerinin yer aldığı bir belge yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Ankara Üniversitesi'nden açıklama geldi.

FOTOĞRAF 2011 YILINDAN KALMA
Ankara Üniversitesi açıklamasında şunları kaydetti: "Haberlerde talep edilen 'fotoğraf' 2011 yılından kalma ve o vakitler lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde yer alan bir maddedir...

"ÖYLE BİR BİLGİ YOK"
Üniversitemizin enstitülerinin 2020 -2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylardan istenen belgeler, halihazırda ilgili akademik birimlerin resmi internet sayfalarında yayımlanmakta olup bu duyurularda, habere konu edilen türde bir bilgi bulunmamaktadır.

MÜDAHALEYİ YAPANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce de bir duyuru yayımlanmış ve söz konusu bilgilerin geçerliliği olmadığı, yabancı uyruklu adaylar için kurumun resmi sayfasında 17 Temmuz 2020 tarihinde Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan duyurunun geçerli olduğu vurgusu yapılarak, bu müdahaleyi yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı bilgisi kamuoyuyla da paylaşılmıştır."



Sema ALİM DALGIÇ / SABAH