Bakan Varank Kanal İstanbul'un önemini hatırlatarak duyurdu: Beyrut'taki patlamada İstanbul Boğazı detayı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitratın 6 yıl önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir. "ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2020, 14:31 Güncelleme 05 Ağustos 2020, 14:31
Bakan Varank Kanal İstanbul’un önemini hatırlatarak duyurdu: Beyrut’taki patlamada İstanbul Boğazı detayı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'taki patlamaya neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl önce İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini belirterek, Kanal İstanbul'un Türkiye için stratejik güvenlik meselesi olduğunu vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçti.