Güneş yanığı acısı nasıl geçer? Güneş yanığına iyi gelen şeyler nelerdir?

Tatil başlı başına güzel bir şey olsa da bazen fazla güneşlenme tatilinizi zehir edebilir. Güneş yanığı kötü görüntünün yanı sıra oldukça can yakar ve fiziksel hareketlerinizi kısıtlar. Güneş yanığı acısı nasıl geçer? Sorusunun yanıtı yaz aylarında en çok araştırılanlar arasında yer alır. Özellikle doğal çözümlerle kısa sürede tedavi edilmeye çalışılan güneş yanığı için öneriler derledik. İşte güneş yanığına iyi gelen şeyler nelerdir?

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020, 17:40 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 17:40
Güneş yanığı acısı nasıl geçer? Güneş yanığına iyi gelen şeyler nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Tatillerde çok rastlanan ve en can sıkıcı durumlardan biri güneş yanığıdır. Farkında olmadan çok fazla güneş ışığına maruz kalmak cildin yanmasına ve acısından durulamayacak hale gelmenize neden olabilir. İleri derecede yanık yoksa kendiniz de güneş yanığı acısını geçirebilirsiniz. Sadece doğal yöntemler uygulayarak güneş yanığı acısından kurtulmanız mümkün. İşte öneriler…

GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER?

Güneş yanığı genellikle evde tedavi edilebilir. Bunu yapmak için şunları yapmalısınız:
Bolca su için. Güneş yanıkları sizi kurutur, bu da kabarcıkların iyileşmesini önleyebilir.
Cildinizdeki ısının bir kısmını almak için kabarcıklara soğuk ve nemli kompresler yerleştirin.
Yanık üzerine aloe ile nemlendirici uygulayın. Nem, kabarcıkların daha erken iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Kabarcıkları kaşımayın veya patlatmayın. Bu, enfeksiyon olasılığını önemli ölçüde artırır ve cilde yaralanmaya neden olabilecek hasara neden olabilir.
Kabarcıklar iyileşene kadar güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Kabarcıklar patlarsa (kasıtlı olarak patlatmayın), alanı temiz tutun ve antibiyotik merhem uyguladıktan sonra gevşek gazlı bez kullanarak bir bandaj uygulayın. İyileşmeyi hızlandırmak için alanı bir bandajla kaplayın.

GÜNEŞ YANIĞI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

YOĞURT


Güneş yanığı denilince ilk akla gelen yoğurt olur. Yoğurt, cildi yatıştırıcı, soğutarak rahatlatıcı özelliği ile güneş yanığına iyi gelenler arasında ilk sırayı korumaktadır. Ayrıca yoğurt, cildin iyileşmesi için yardımcı probiyotikler ve enzimler içerir. Tavsiye edilen uygulama şekline göre yoğurdun dolapta soğutulmuş ve yağsız olması gerekir. Güneş yanığı olan kısımlara sürülen yoğurt, en fazla beş dakika tutulmalı ve sonrasında bol su ile durulanmalıdır.

ALOE VERA

Birçok kullanım alanı ve faydası olan aloe vera, yanık tedavilerinin vazgeçilmez doğal yöntemidir. Cildi ölü ciltlerden arındıran, temizleyen aloe vera, güneş yanığı hafif ise birkaç gün içinde tedavi eder. Aloe vera yatıştırıcı, serin ve güneş yanığı dışında acı ve kızarıklığı emmek gibi yararlıdır. Güneş yanığı olan kısma aloe vera jeli yedirip cilt emdikten sonra soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Sonucunda ise ağrınızın hafiflediğini, kızarıklığın azaldığını göreceksiniz.

SALATALIK

Güneş yanığı için doğal çözümlerden biri olan salatalık, antioksidan ve analjezik özellikleri bulunmaktadır. Birçok cilt kreminde kullanılan salatalık, nemlendirici ve rahatlatma özelliğine sahiptir. Yapmanız gereken ise basit. Salatalığı kabuğu ile birlikte rendeleyerek suyunu sıkın. Sonrasında bu elde edilen salatalık suyunu güneş yanığına maruz olan kısımlara sürün. Diğer yandan blenderda kalan katı kısmı aloe vera jeli veya mısır nişastası ile yoğun macun elde edebilirsiniz.

PATATES

Ciltteki enflamasyonu azaltan patates, ağrı kesici özelliği ile güneş yanığına iyi gelmektedir. Bunun için iki patates gerekiyor. İyice yıkadıktan sonra rendelenen patatesler, blendera koyun ve iyice karıştırın. Çıkan patatesin suyuna pamuk bandırın ve iyice yedirin. Sonrasında yanık olan bölgeye sürün. Diğer yandan patatesleri dilimleyerek yanık bölgeye uygulayabilirsiniz.