Batı'nın kılıcına modernlik diyenleri İslam'ın kılıcı rahatsız etti!

Ayasoyfa’nın 86 yıllık esaretinden kurtulup camii olması tüm İslam alemini sevindirirken Batı dünyasını ve Türkiye’de yaşayan bazı kitleleri rahatsız etti. Batı dünyasında hala yaşayan kılıç geleneğini modernlik olarak tanımlayan bu kitleler, Ayasofya Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kılıç ile verdiği hutbeden rahatsız olup dijital kanallar üzerinden karalama kampanyası başlattılar.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2020, 23:29 Güncelleme 26 Temmuz 2020, 23:36
Batı’nın kılıcına modernlik diyenleri İslam’ın kılıcı rahatsız etti!

İÇİNDEKİLER

Ayasoyfa'nın 86 yıllık esaretinden kurtulup camii olması tüm İslam alemini sevindirirken Batı dünyasını ve Türkiye'de yaşayan bazı kitleleri rahatsız etti. Batı dünyasında hala yaşayan kılıç geleneğini modernlik olarak tanımlayan bu kitleler, Ayasofya Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kılıç ile verdiği hutbeden rahatsız olup dijital kanallar üzerinden karalama kampanyası başlattılar.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethin sembolü olarak ilen ettiği 'kılıç hakkı' olarak camiye çevirdiği Ayasofya'nın yeniden açılışında Diyanet İşleri Başkanı Pror. Ali Erbaş hutbeye fethi sembol eden kılıçla çıktı.

Türkiye'deki bazı kesimler de sosyal medya üzerinden bir karalama kampanyası başlatarak kılıçla Ayasofya'da verilen resmi "rahatsız edici" buldu.

İnsanlık tarihinde ve devlet yönetiminde önemli bir sembol olan kılıç, Krallık yönetiminin devam ettiği İngiltere'de kraliçe tarafından hala kullanılıyor

Kraliçe şövalyelik ünvanı verilen kişileri kılıçla kutsayarak unvanı resmileştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın minbere kılıçla çıkmasından rahatsız olanlar, kraliçenin kılıçla yaptığı Kraliyet ritüelini modernlik olarak kabul ediyor.