NAVTEX ilanı ne anlama geliyor? NAVTEX nedir? Doğu Akdeniz NAVTEX ilanı ne demek?

NAVTEX nedir? NAVTEX ilanı ne demek? Türkiye tarafından ilan edilen NAVTEX’in ne demek olduğu arama motorlarında sorgulanıyor. Oruç Reis'in 2 Ağustos tarihine kadar Doğu Akdeniz'de sondaj ve araştırma yapacağını açıklamasının ardından, sismik araştırma gemisi Antalya Limanı açıklarına demirledi. Oruç Reis, görev emrini alır almaz Doğu Akdeniz'e açılacak. Peki NAVTEX nedir? NAVTEX ilanı ne demek? NAVTEX ilanı hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2020, 12:36 Güncelleme 23 Temmuz 2020, 12:36
NAVTEX ilanı ne anlama geliyor? NAVTEX nedir? Doğu Akdeniz NAVTEX ilanı ne demek?

İÇİNDEKİLER

NAVTEX ilanı ne demek? NAVTEX nedir? Doğu Akdeniz'de sondaj çalışması yapacak Oruç Reis gemisi Antalya Limanı açıklarına demirledi. Bölgede sondaj çalışmaları için görev emri beklenirken, Yunanistan'ın da NAVTEX açıklaması bölgedeki tansiyonu yükseltti. Peki, NAVTEX ilanı ne demek? NAVTEX nedir?

DOĞU AKDENİZ SON DURUM!

Türkiye'nin, Oruç Reis'in 2 Ağustos tarihine kadar Doğu Akdeniz'de sondaj ve araştırma yapacağını açıklamasının ardından, sismik araştırma gemisi Antalya Limanı açıklarına demirledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Oruç Reis'in güvenliğini sağlamak için Antalya Limanı'na 2 fırkateyn, geminin sondaj ve araştırma yapacağı Meis Adası civarına da 3 fırkateyn gönderdi. Bu gelişmelerin ardından Yunanistan'ın da dün Navtex açıklaması, bölgede tansiyonu yükseltti.

Doğu Akdeniz ve bölgede sondaj çalışması yapacak olan 86 metre boyu 23 metre genişliğindeki Oruç Reis'te 55 personel görev yapıyor. Sismik araştırma gemisi, denizde petrol, gaz sondajı yapmasının yanı sıra, deniz tabanında kıymetli maden araması yapabilecek ileri teknolojik donanıma sahip. Oruç Reis, görev emrini alır almaz Doğu Akdeniz'e açılacak.

NAVTEX NEDİR?

Navtex deniz seyir ikazlarını, meteorolojik tahminleri ve ikazları, arama kurtarma ilanlarını ve gemiler için yayınlanan benzer bilgileri gemilere anında iletmek için tasarlanmış uluslararası bir iletişim sistemidir.

NAVTEX İLAN ETMEK NE DEMEK?

Navtex ilanı bu cihaz üzerinden yapılan bildirimi ifade eder. Navtex, aynı zamanda küçük, düşük maliyetli ve mesajları kâğıda basabilen radyo alıcısını kendi içinde bulunduran gemilerin köprüüstüne monte edilen, Deniz Kuvvetlerinin ilgi alanına giren sahalardaki bahsedilen mesajları almak üzere ilgi sahalarını seçme imkânı tanıyan bir cihazdır.