İşte HDP'nin iki yüzlü tavrı! Tecavüzcü vekil Tuma Çelik sosyal medya hesaplarında kadın hakları naraları atmış

Son dakika haberi... HDP'nin tecavüzcü vekili Tuma Çelik hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. İki yıl önce evli bir kadına tecavüz eden, tecavüz ettiği kadının HDP milletvekillerince susturulmaya çalışıldığı ve ölümle tehdit edildiği ortaya çıkan Tuma Çelik'in, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. İki yıl boyunca bir kadına fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan ve ölümle tehdit eden Çelik'in Twitter hesabından "kadın hakları" naraları attığı tweetleri hem Çelik'in hem de kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmayan partililerin iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi. İşte detaylar.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2020, 11:53 Güncelleme 21 Temmuz 2020, 11:59
İşte HDP’nin iki yüzlü tavrı! Tecavüzcü vekil Tuma Çelik sosyal medya hesaplarında kadın hakları naraları atmış

İÇİNDEKİLER

Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında fezleke düzenlenen ve partisinden ihraç edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları, hem partisi hem de kendisinin kadın hakları konusundaki ikiyüzlülüğünün gözler önüne seriyor.

Tecavüz skandalı ile gündeme gelen Tuma Çelik seçim çalışması için gittiği bir evde D.K adlı kişiye tecavüz etti. D.K'nın defalarca Çelik ve partililer tarafından susturulmaya çalışıldığı ve tehdit edildiği öğrenildi.



HDP İŞKENCESİ!

Çelik, söz konusu tecavüz skandalının ardından kendisini şikayet edeceğini söyleyen D.K.'yı tehdit ve şantajlarla vazgeçirmeye çalıştı. Ancak Çelik'in bu tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen D.K., olayın yaşandığı dönemde Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kadın hakları naraları ata pek çok HDPli isim ise sırayla D.K'yı 2 yıl boyunca susturmaya çalıştı.



KADIN HAKLARINI SAVUNMUŞ!

Bazı medya organlarının üç maymunu oynadığı olay Türkiye'nin gündemine otururken Tuma Çelik'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımları dikkat çekti.



Tecavüz vakasıyla gündeme gelen ve 2 yıl boyunca bir kadına psikolojik ve fiziksel şiddette bulunan Tuma Çelik Twitter hesabından bir çok kez kadın hakları ile ilgili tweetler paylaştı.



D.K'yı ölümle tehdit ederek susturmaya çalışan Tuma Çelik, Mardin'de erkek arkadaşı tarafından tehdit edilen 19 yaşındaki bir kızın fotoğrafını paylaşmayı ise ihmal etmemiş.



TECAVÜZ DİYEMEDİLER

Öte yandan bazı medya kuruluşlarının ise HDPli milletveklinin tecavüz skandalı görmezden gelmesi büyük tepki çekti.