Son dakika: Gaziantep'te PKK/KCK operasyonu: HDP'li ve CHP'lilerin de bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberine göre, PKK/KCK-TM Gaziantep örgütlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden 9’u tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP ve CHP yöneticileri de var. İşte Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın özel haberinin detayları...

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2020, 09:27 Güncelleme 17 Temmuz 2020, 09:35
Son dakika: Gaziantep’te PKK/KCK operasyonu: HDP’li ve CHP’lilerin de bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı

İÇİNDEKİLER

PKK/KCK-TM Gaziantep örgütlenmesinin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik uzun süreli teknik çalışmalar neticesinde operasyon düzenlenmişti.

HDP/DBP Gaziantep İl/ilçe Yöneticilerinin, DTP/BDP Nusaybin Belediye Eski Başkanı ve TJA Sözcüsü ile 2 Mahallle Muhtarının da aralarında olduğu toplamda 31 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı.



Edinilen bilgiye göre, yakalanıp gözaltına alınan 15 şahıs hakkında tamamlanan adli tahkikatların akabinde çıkarıldığı adli mercilerce 6 şahıs adli Kontrol (Ev hapsi) kararıyla serbest bırakıldı.

9 ŞAHIS TUTUKLANDI
Aralarında HDP İl Başkanı Musa Aydın, HDP Şehitkamil İlçe Başkanı İbrahim Dağ, CHP Belediye Meclis Üyeleri Avukat Adnan Erol ve Hurşit Besle'nin de bulunduğu 9 şahıs ise tutuklanarak Gaziantep H ve L tipi kapalı ceza infaz kurumlarına teslim edildi.

Sema ALİM DALGIÇ / SABAH