Ahmet Davutoğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul kardeşliği

Katıldığı bir televizyon programında "Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye tarihinin en önemli projelerinden biri olan Kanal İstanbul'u engellemek için CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek desteğini açıkladı.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2020, 12:41 Güncelleme 17 Temmuz 2020, 12:46
Ahmet Davutoğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul kardeşliği

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin mega projelerinin arasında yer alan Kanal İstanbul projesi, muhalefetin hedefi haline geldi. Seçildiği günden bu yana Kanal İstanbul'a karşı tavır alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ile ortak noktada buluştu.

Siyasi parti liderleriyle görüşen İmamoğlu, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden bir kare paylaştı.

DAVUTOĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA: AÇIK DESTEĞİMİZİN OLACAĞINI İFADE ETMEK İSTERİM
Ahmet Davutoğlu, görüşmede İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'a karşı olan tavrını destekledi ve şunları söyledi:

"Buradaki bütün verilere katılıyorum. Biraz önce aktarmış olduğunuz veriler, benim de Başbakanlığım döneminde sorduğum ve cevap alamadığım hususlar. Dolayısıyla bu konularda size açık desteğimizin olacağını ifade etmek isterim.

Şunun bilinmesini isterim: Başbakanlığım döneminde bu konuyla ilgili her türlü hassasiyeti gösterdim. Şimdi de gösteririm.

"VERMEYECEĞİM MÜCADELE YOK"
İstanbul'un kaderi için vermeyeceğim mücadele yoktur. Sizin raporunuzu almaktan çok büyük memnuniyet duyarım. Ben de arkadaşlarımızın hazırladığı raporu size gönderirim. İstanbul, bizim her şeyimiz."