Eyüpsultan Belediyesi'nde CHP’li Meclis Üyesinden ‘başörtüsü’ gafı

Eyüpsultan Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Temmuz ayı üçüncü bileşim toplantısına, başörtüsü tartışması damga vurdu. Belediyenin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanan mecliste, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Emine Çelik’in, “Aslında düşünürsek AKP iktidarının kadını önemsemesini beklemek bir hayaldir” sözleri tepkiye neden oldu.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2020, 13:43 Güncelleme 10 Temmuz 2020, 14:01
Eyüpsultan Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyesinden ‘başörtüsü’ gafı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Meclis Üyesi Hatice Yücel, "Bu meclis salonunda, bu sıralarda oturuyorsa Emine hanım bizim sayemizde, başörtüsünden dolayı" sözleriyle verdi.

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili de olan AK Parti Meclis Üyesi Ömer Faruk Kalaycı ise, "Kadının kamusal alanda yer edinmesi, görünür olması Türkiye'de ne yazık ki çok uzun bir süre hep bir tabu olarak görüldü. Kılık kıyafet meselesi üzerinden irdelendi, incelendi. Ve ne yazık ki uzun yıllar boyunca bu ayrımcılık, bir rejim meselesi içerisinde bu hale getirildi. Halbuki Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara armağan ettiği seçme ve seçilme hakkını daha da ileriye götürmek, ayrımcılığa fırsat vermemek varken, darbelerle zulümlerle üniversite kapıları, şu an içerisinde bulunduğumuz meclis kapıları ne yazık ki kadınlarımızın bir kısmına hep kapalı kaldı. Biz bunu yaşayarak bugünlere geldik ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza vermiş olduğumuz bu hakka, bu emanete bazıları ihanet etti" dedi.