Mavi Bebek oyunu nedir? Yeni tehlike Mavi Bebek oyunu! Mavi Bebek oyunu zararları neler?

Mavi Bebek oyunu nedir? Çocuklara zarar verme amacı taşıyan oyunlar son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Mavi Balina ve Momo gibi oyunların ardından şimdi de yeni tehlike Mavi Bebek oldu. Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilmiş sanal bir oyundur. Fiziksel tepkiye bağlı olan bu oyun, banyoda oynanan bir oyundur. Mavi bebek oyunu çocuklara facebook ve Instagram üzerinden ulaşabiliyor. Çocukları korkutmak üzerine tasarlanmış bu oyunda 13-18 yaş arası büyük çocukları da etkisi altına aldığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2020, 11:59 Güncelleme 08 Temmuz 2020, 11:59
Mavi Bebek oyunu nedir? Yeni tehlike Mavi Bebek oyunu! Mavi Bebek oyunu zararları neler?

İÇİNDEKİLER

Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu zararları nelerdir? Mavi Bebek oyunu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Mavi Balina ve Momo'dan sonra çocukları hedef alan yeni tehlike olarak görülen Mavi Bebek oyunu nedir sorusuna yanıt aranıyor. Mavi Bebek oyunu zararları nelerdir? Momo'nun oynanması için gizli bağlantılar gerekiyordu fakat mavi bebek oyunu çocuklara facebook ve Instagram üzerinden ulaşabiliyor. Çocukları korkutmak üzerine tasarlanmış bu oyunda 13-18 yaş arası büyük çocukları da etkisi altına aldığı öğrenildi.

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?

Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilmiş sanal bir oyundur. Fiziksel tepkiye bağlı olan bu oyun, banyoda oynanan bir oyundur. Banyoda ışıkjları kapatarak oynanan bu oyunda efsaneye göre, elinizde telefonu kucağınızda bebek varmış gibi defalarca 'Blue baby, baby blue...' diyerek salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz. Yine bir efsaneye göre bebeğin tırnakları çocuğun koluna batıyor. Oyunda mavi bebeğin annesi oyuncuya sesleniyor 'bebeğimi bırak' diye. Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.

MAVİ BEBEK NEREDEN ÇIKTI?

Efsaneye göre banyonun ışığını kapatıp banyoya girmeli, sonra da aynada gözlerinize bakarak ellerinizde bir bebek varmış gibi sallamanız sonra da 13 kere blue baby demeniz gerek. Eğer hata yapmazsanız her seferinde kollarınızda bir ağırlık hissedeceksiniz ve bu giderek ağırlaşacak.

Kolunuzdaki görünmez bebek kollarınızı çizmeye başlayacak ve tırnakları kollarınıza batacak. 13. kez blue baby dediğiniz zaman bebeği hemen atıp kaçmanız gerek. Eğer kaçmazsanız aynada korkunç bir kadın çıkacak ve "BEBEĞİMİ BANA VER!!!" diye bağıracak ve ayna kırılacak .Eğer hala orada durmaya devam edersiniz sizi delirtebilir ya da öldürebilir.

Bu şekilde çocuklara talimat vererek anksiyete ve korkuya neden olan oyun, çocukları intihara sürükleyebiliyor.

Mavi balina oyunu nedeniyle dünyada birçok çocuk intihar etmişti. Yine aynı şekilde Momo oyunu çocuklara istemedikleri şeyleri yaptırıyor ve onları yanlış şeylere yönlendiriyordu.