KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak? İnternetten kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi?

KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak? Kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi? 2020 KPSS sınavına girecek binlerce kişi KPSS başvuru ücreti nasıl ödenir sorusuna yanıt arıyor. Devlet kadrolarında çalışmak isteyenlerin giriş yapacağı KPSS 2020 için başvuru kılavuzu açıklandı. Kılavuzun açıklaması ve başvuru tarihlerinin başlamasıyla birlikte gözler KPSS başvuru ücretlerine çevrildi. Başvuru ücretli bu yıl zamlandı. Peki, KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak? Kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi? İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 30 Haziran 2020, 17:23 Güncelleme 30 Haziran 2020, 17:23
KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak? İnternetten kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi?

İÇİNDEKİLER

KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak? İnternetten kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi? KPSS başvuru ücretlerinin nasıl yatırılacağı arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Her yıl yüzbinlerce kişinin başvuru yaptığı KPSS'nin 2020 yılı sınav dönemi için başvurular başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte KPSS başvuru ücretleri hangi bankaya yatacak sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki kredi kartıyla KPSS başvuru ücreti ödenir mi? İnternetten ödeme yapılabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları!

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

SINAV ÜCRETLERİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 80,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 55,00 TL ÖABT

(Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 80,00 TL

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav 4 ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı/oturum bilgilerini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir.

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. Sınav ücreti ödeme işlemleri başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasından "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59'da sona erecektir. 30 Haziran-13 Temmuz 2020 tarihleri arasında başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru günlerinde 2020-KPSS başvurularını yapabileceklerdir.

Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvuru günlerinde ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

Henüz yayınlanmayan KPSS başvuru kılavuzu içerisinde ücretlerin hangi bankalara yatırılacağı da açıklanacak. Geçtiğimiz yıl yayımlanan kılavuzda şu bilgiler yer almıştı: 75 TL Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.
* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)


Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığıHalkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)