MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? 2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Tarih belli mi?

2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna sınava giren yüzbinlerce öğrenci yanıt arıyor. Haziran ayı ortasında yapılan 2020 MSÜ sınavının tamamlanmasının ardından gözler ÖSYM’ye çevrildi. Askeri üniversitede okumak isteyen öğrenciler sınavda kaç puan aldıklarını merak ediyor. Peki, 2020 MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? İşte yanıtı!

Giriş Tarihi 22 Haziran 2020, 17:56 Güncelleme 22 Haziran 2020, 17:56
MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? 2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Tarih belli mi?

İÇİNDEKİLER

MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? 2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MSÜ sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) de okumak isteyen vatandaşlar MSÜ sınav sonuçları hakkında araştırma yapıyor. Öğrenciler sınav sonrasında kaç puan aldıklarını merak ediyor.

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçlarına ilişkin bir duyuru geldiği takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM sınav takvimine göre 2020 MSÜ sınav sonuçları 7 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.