Maskesiz sokağa çıkma yasağı hangi illerde? Maske takmama cezası ne kadar?

Corona virüsle mücadelede sosyal mesafe ve maske takmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle İstanbul da dahil olmak üzere pek çok ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Covid-19 yayılmasını önlemek amacıyla alınan bu önlem sonrasında maskesiz sokağa çıkma yasağı hangi illerde? Sorusunun yanıtı merak edilerek milyonlarca vatandaş tarafından çok fazla araştırılmaya başlandı. Diğer yandan maske takmama cezası ne kadar? Sorgulaması da arama motorları üzerinden sürüyor.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2020, 10:10 Güncelleme 22 Haziran 2020, 10:10
Maskesiz sokağa çıkma yasağı hangi illerde? Maske takmama cezası ne kadar?

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde genelge yayınlayarak maske takmanın zorunlu olduğu illeri açıklamış oldu. Mevcut illere en son İstanbul, Ankara ve Bursa illeri de eklendi. Vatandaşlar kendi ilinde maske takma zorunluluğu olup olmadığını merak ederken araştırmalarını sürdürüyor. Corona virüsün ülkemizde yayılmasını önlemede büyük katkısı olan maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz. Maske takmama cezası da belirlendi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis'te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

MASKE TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara yarından itibaren 900 lira ceza kesilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine 18 Haziran'da talimat gönderen Bakanlık, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

Bu kapsamda, kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirdi.

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT YASAĞI VAR MI? YAŞLILAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKABİLİR Mİ?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların "Seyahat İzin Belgesi" almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartıyla tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulaması sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamayla 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkma saatleri değişti.

Haftanın belirli gün ve saatlerinde dışarı çıkabilen 65 yaş üstü vatandaşlar, normalleşme adımlarıyla artık haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatlerinde dışarı çıkabiliyor.

Öte yandan, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik kısıtlamanın esnetilmesinden ardından seyahat konusu da gündeme geldi.