Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin’in eski emir subayı FETÖ'den gözaltına alındı

FETÖ'nün devlet içindeki tehlikesi hala geçmiş değil. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yaptığı dönemde görev yapan eski emir astsubayı M.K., FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. M.K., soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'ya gönderildi.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2020, 17:57 Güncelleme 20 Haziran 2020, 20:15
Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin’in eski emir subayı FETÖ’den gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yaptığı dönemde görev yapan eski emir astsubayı M.K., FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. M.K., soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'ya gönderildi.

SORGULANMASINA BAŞLANDI
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'ankesör soruşturmaları' ve 'itirafçı beyanları' kapsamında polis, hakkında gözaltı kararı verilen astsubay kıdemli başçavuş M.K.'yi Ankara'da yakalayarak gözaltına aldı. Hakkında çok sayıda kişinin ifadesi bulunduğu belirtilen M.K., sorgulanmak üzere Malatya'ya getirildi. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yaptığı dönemde görev yapan eski emir astsubayı M.K.'nin emniyette sorgulanmasına başlandı.

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminden sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine getirilen Tümgeneral Serin, 2019 yılında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Genelkurmay İstihbarat Başkanı oldu. Gözaltına alınan M.K.'nın bu dönemde de emir astsubaylığı görevinde bulunduğu öğrenildi.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Yeni Şafak'ın aktardığına göre, TSK'nın en kritik birimi olarak nitelendirilen Genelkurmay İstihbarat Başkanı'nın en yakınındaki isimlerden birisi olan M.K.'nın bağlantıları mercek altına alındı. Savcılık, şüphelinin geçmiş dönemlerde aldığı görevleri, telefon irtibatlarını ve kimlerle bağlantılı olduğunu araştırıyor.


HALA EN KRİTİK GÖREVDELER
Türlü oyun ve kumpaslarla TSK'daki mensuplarının önünü açan FETÖ'nün, özel kalem müdürlüğü ve yaverlik gibi kritik pozisyonları da ele geçirdiği ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminde de komuta kademesindeki birçok emir subay ve astsubayının FETÖ'cü olduğu anlaşılmıştı. Söz konusu FETÖ'cüler darbe girişimi sırasında da kritik görevler üstlenmişti. Son günlerde peş peşe gerçekleştirilen operasyonlar, kripto FETÖ'cülerin hala kritik görevlerde olduğunu ortaya koydu.

İZMİR'DE 2. ÖZTÜRK VAKASI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı koordinesindeki çalışmalar sonucunda Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin emir subaylığı görevini yürüten binbaşı Fevzi Öztürk de FETÖ'cü çıkmıştı. Bu tespit üzerine tutuklanan Öztürk hakkında, geçtiğimiz günlerde "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Öztürk, Sivri'nin 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı ve Ege Ordu Komutanlığı görevleri de dahil 4 yıldır emir subaylığını yapıyordu.

DARBECİ GENERALİN EMİR ASTSUBAYI DA YAKALANMIŞTI

Yine darbeci eski tümgeneral Haluk Şahar'ın emir astsubaylığını yapan Engin Yıldız da geçtiğimiz günlerde Konya'da gözaltına alınmıştı. Üstçavuş Engin Yıldız, Şahar'dan sonra Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına atanan emekli Tuğgeneral Ergün Eskici'nin de emir astsubaylığını yapmıştı.