AK Parti'den Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün Bahar Ayvazoğlu hakkındaki iftiralarına sert tepki

Karalama ve iftira odaklı haberleriyle ün yapan Sözcü Gazetesi'nin yazarı Saygı Öztürk, bugün "Trabzon böyle bir yükseliş görmedi" adlı bir yazı kaleme alarak yine çeşitli iftira ve suçlamalarda bulundu. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu hakkındaki iftira dolu yazıya Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2020, 21:41 Güncelleme 18 Haziran 2020, 21:54
AK Parti’den Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün Bahar Ayvazoğlu hakkındaki iftiralarına sert tepki

İÇİNDEKİLER

Karalama ve iftira odaklı haberleriyle ün yapan Sözcü Gazetesi'nin yazarı Saygı Öztürk, bugün "Trabzon böyle bir yükseliş görmedi" adlı bir yazı kaleme alarak AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu hakkında çeşitli iftira ve suçlamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nu hedef alan iftira dolu yazıya ilişkin Twitter hesabından sert tepki gösterdi.

"AHLAK DIŞI İMALARLA DOLU YAZIYI KINIYORUZ"
Çelik, "Trabzon vekilimiz Sayın Bahar Ayvazoglu ve ailesini hedef alan ahlak dışı imalarla dolu yazıyı kınıyoruz. Söz konusu olan siyasi veya idari tasarruflarla ilgili bir eleştiri değil, kadına dönük şiddet ve iftiradır. Defalarca söyledik, aile meselesi her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmalıdır. Maalesef siyasi alanda ya da eleştiri çizgisinde durma yetenekleri olmayanlar aile kavramlarına saygısızca şiddet uygulamaktadır" ifadelerini kullandı.

"İFTİRANIN VE ŞİDDETİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMAK AHLAKSIZLIĞIN PAYDAŞI OLMAKTIR"
Söz konusu olayın, bir siyasi tartışma ya da gazetecilik faaliyeti olarak eleştiri olmadığını belirten Çelik, "Ahlak dışı imalarla dolu, kuvvetle kınanması gereken ve bir kadının saygınlığını hedef alan bir şiddettir. Bu iftira ve şiddet girişimini mahkum ediyoruz. Bu iftiraya destek veren siyasiler sadece kendileri için bir utanç üretmiş oluyorlar. Kadınlara dönük iftira ve şiddete karşı durmak ilke meselesidir. İftiranın ve şiddetin sözcülüğünü yapmak ahlaksızlığın paydaşı olmaktır" ifadelerine yer verdi.