2020 düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler başladı mı?

Çin’de başlayan ve diğer dünya ülkelerini de alan corona virüs salgınından dolayı ülkemizde toplu alanlarda bulunmamak için düğün salonları kapatılmıştı. Dolayısıyla düğünler de ileri bir tarihe ertelenmişti. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte normalleşme takvimi devreye sokuldu ve vatandaşlar 2020 düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler başladı mı? Sorularının yanıtlarını merak ederek araştırmaya başladı. Evlilik hayali kuran çiftler düğün sezonunun ne zaman açılacağını internet üzerinden sıkça sorguluyor. İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2020, 12:54 Güncelleme 31 Mayıs 2020, 12:54
2020 düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Corona virüs vakalarının ülkemizde azalmaya başlamasıyla birlikte bazı sorular da yeniden gündeme gelmeye başladı. Normalleşme takviminin 2. aşamasına geçilmesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri düğün salonlarının ne zaman açılacağı oldu. Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine dikkat edilerek düğün salonlarında düzenlemelar yapılacak. Peki düğünler 2020 yılında ne zaman başlayacak?

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Düğün sezonunun temmuz sonu veya ağustos başında başlatılması planlanıyor.

Düğünlere, vaka sayısı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda kontrollü şekilde, sosyal mesafeye uygun, nikâh salonlarındaki gibi yüzde 25-30 kapasiteyle izin verilebileceği kaydediliyor. Ancak ilk aşamada sosyal mesafe kuralına uyulmayacağı ve riski arttıracağı için kapalı ortamlarda ve dar salonlarda yapılacak düğünlere izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Öncelikle kır düğünlerine izin verilmesi, şartlara uygun kapalı salonlarda yapılacak düğün ve nişanlarda tek kullanımlık çatal, kaşık, tabak kullanılması, masalarda 4'te 1 veya 3'te 1 kapasiteyle oturma düzeni sağlanması, sosyal mesafeye uyulmayacağı için halaya ya da horona izin verilmemesi, ateş ölçümü yapılması, salonların dezenfekte edilmesi, ikramların kapalı şekilde yapılması için hazırlık başlatıldı.