Babalar Günü ne zaman 2020? En güzel ve anlamlı Babalar Günü hediye fikirleri!

Tüm dünyada her yıl kutlanan Babalar Günü 2020 yılında ne zaman sorusu şimdiden büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Haziran ayının 3’üncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü bu yıl hangi tarihe denk geliyor? Dünyadaki en değerli varlıklarımızdan biri olan babalarımız her daim bizleri korur, arkamızda dağ gibi durur. Yanımızda olamayan babalarımız da anılarıyla aslında hep arkamızdadır. Peki Babalar Günü tarihte ilk ne zaman kutlanmaya başladı? En güzel ve anlamlı 2020 Babalar Günü hediye fikirleri nelerdir?

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2020, 11:54 Güncelleme 27 Mayıs 2020, 11:54
Babalar Günü ne zaman 2020? En güzel ve anlamlı Babalar Günü hediye fikirleri!

İÇİNDEKİLER

Küçük büyük fark etmeksizin her hediye babanızı mutlu edecektir. Gözümüzü açtığımızda ilk gördüğümüz kişilerden biri olan, küçüklükte büyüdüğümüzde her zaman kol kanat geren, gücünü hissettiren babalarımıza ne yapsak azdır. Duygularınızı da ekleyeceğiniz hediyeler ile Babalar Günü'nü kutlayabilirsiniz. Peki 2020 Babalar Günü ne zaman? En güzel 2020 Babalar Günü hediye fikirlerini haberimizde sizler için derledik.

2020 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü 2020 yılında 21 Haziran Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ TARİHTE İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.
Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ HEDİYE FİKİRLERİ

-En önemli aksesuarı saat olan babalar için yeni bir saat

-Tüm gün ayakta durmak zorunda olan babalar için konforlu bir ayakkabı

-Önümüz yaz. Rahatlıkla kullanabileceği bir şapka

-Kendin yap çalışmalarını seven babalar için sevebileceği hobi malzemeleri

-Nostalji seven babalar için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri.

-Babanızın baş harfine göre kol düğmesi ve ya kemer

-Yapay bitkili teraryum

-Kişiye özel siyah defter kalem seti

-Otomatik kurulum kamp çadırı

-Sandıklı takvim yaprağı

-Kişiye özel anahtarlık

-Gramafon

-Özel isimli nostaljik alaturka ahşap radyo

-Fotoğraf çerçevesi