E-devlet seyahat izin belgesi ne zaman kaç güne çıkar? E devlet seyahat izin başvuru sonucu sorgulama!

Seyahat izin belge başvurusu nasıl yapılır, ne zaman açıklanır? Sorusu arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Yeni tip koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de bazı şehirlere giriş ve çıkışlar izne tabi tutuldu. İl dışına yolculuk yapmak isteyen kişiler izin seyahat izin belgesi almak zorunda. Geçtiğimiz günlerde süresi tekrardan uzatılan seyahat belgesi için başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşların memleketlerine gitmesi ya da kalıcı olarak ikamet edeceği bir yere gitmesi için bir kereliğine izin verileceğini söylemişti.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2020, 09:47 Güncelleme 22 Mayıs 2020, 09:47
E-devlet seyahat izin belgesi ne zaman kaç güne çıkar? E devlet seyahat izin başvuru sonucu sorgulama!

İÇİNDEKİLER

E devlet aracılığı ile seyahat izin belgesi başvurusu yapan 65 yaş üstü vatandaşlarımız şimdi e-devlet seyahat izin belgesi ne zaman kaç güne çıkar? Sorularına yanıt arıyor. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen kişiler Seyahat izin belgesi almak zorunda. Belirli şartları bulunan izin belgesi için başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Seyahat izin belge başvurusu nasıl yapılır, ne zaman açıklanır?

SEYAHAT İZİN BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BAŞVURUSU SORGULAMA

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:

"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

BAKAN FAHRETTİN KOCA'NIN AÇIKLAMASI

"65 yaş üzeri büyüklerimize , küçük bir müjdemiz olacak. " diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün koronavirüs bilim kurulu sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda; 65 yaş üzeri büyüklerimiz memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden eminsek , sağlık açısından herhangi sorunları yoksa. İlgili kaymakamlıktan bir aylık tek yönlü gidiş kaydı olmak şartıyla bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Bu hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli, olabildiğince kontrollü bir geçişin sağlanması. Gidilen yerin sabit olması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi, sabit noktada evden dışarı çıkmama konusunda izole edilebilmelerinden emin olmalıyız. Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için yaklaşım içinde olunmuş olacak."

E-DEVLET NEDİR?

Son zamanlarda vatandaşların çok yoğun kullanmaya başladığı bir internet servisi olan E-Devlet Kapısı portalı, temel olarak tüm kamu kurumlarının internet servislerini tek bir çatı altında toplayan, sanal devlet portalıdır. Bu portal üzerinde tüm kurumların internet servislerini bulabilir ve kullanabilirsiniz. Böylelikle E-Devlet Kapısı portalı, Türkiye genelinde vatandaşların kamu işlemlerini rahatlıkla yapabilmesini sağlarken, kamu kurumlarının iş yükünde de ve yoğunluğunda hafifleme sağlıyor. Kamu hizmetlerinde dijital entegrasyon çalışmasının bir ürünü olan E-Devlet Kapısı portalında işlemlerin güvenle yapılması için "Kimlik Doğrulama" yapılması gerekiyor. E-Devlet Kapısı kimlik doğrulamalarını da E-Devlet giriş sayfasından yapabilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Kamu kurumlarının internet servislerini kullanabileceğiniz E-Devlet portalını kullanmanız için yapmanız gereken kimlik doğrulama yani E-Devlet giriş işlemlerini basitçe gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet Kapısı portalı vatandaşlara iki kanal üzerinden hizmet veriyor. Böylelikle E-Devlet giriş işlemlerinizi;

• E-Devlet Kapısı resmi web adresi "turkiye.gov.tr" adresini tarayıcınızda açın.

• E-Devlet Kapısı mobil uygulamasını "AppStore" veya "PlayStore" üzerinden cihazınıza indirin ve açın.
Şeklindeki iki kanal üzerinden yapabilirsiniz. Her iki kanal üzerinden de E-Devlet giriş işlemlerini 7/24 yaparak, kurumların servislerini kullanabilirsiniz.