Muğla Milas ve Kütahya Çavdarhisar'da ormanlık alanda yangın!

Son dakika haberleri... Muğla'nın Milas ilçesinde bağlı Kısırlar Mahallesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle etkili olan yangına müdahale ediliyor. Öte yandan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Gökler köyü yakındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Çok sayıda arazöz ve havadan 1 helikopter alevlere müdahale ediyor.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2020, 16:28 Güncelleme 20 Mayıs 2020, 17:34
Muğla Milas ve Kütahya Çavdarhisar’da ormanlık alanda yangın!

İÇİNDEKİLER

Milas'ın kırsal Kısırlar Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan, bugün saat 16.00 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile 2 helikopter ile alevlere müdahaleye başladı. Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek veriyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

KÜTAHYA'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI
Çavdarhisar'ın Gökler köyüne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Alevlerin söndürülmesi için çok sayıda arazöz ve 1 helikopter ile karadan ve havadan müdahale ediliyor.