THY-Pegasus ve Anadolu Jet yurt içi yurt dışı uçak seferleri tarihleri! Otobüs ve uçak seferleri başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı. Seyahat yasağının bazı şehirler için kaldırılması ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması hakkında alınan kararlar duyuruldu. Buna göre Ramazan Bayramı'nın ilk günü sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Son günlerde tatil yerlerinde yaşanan yoğunluk, taziye ziyaretleri, hasta ziyaretleri, mevlitler, toplu yapılan iftar etkinlikleri, koronadan kurtulanları verdiği ziyafetler nedeniyle korona vakaları yeniden artışa geçmişti. Peki otobüs ve uçak seferleri son başladı mı? İşte THY-Pegasus ve Anadolu Jet yurt içi yurt dışı uçak seferleri tarihleri!

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2020, 09:42 Güncelleme 19 Mayıs 2020, 09:42
THY-Pegasus ve Anadolu Jet yurt içi yurt dışı uçak seferleri tarihleri! Otobüs ve uçak seferleri başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Otobüs ve uçak seferleri son dakika başladı mı? Koronavirüs önlemleri kapsamında durdurulan otobüs ve uçak seferlerinin yeniden ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Başkan Erdoğan liderliğinde yapılacak kabine toplantısında seyahat yasaklarının kaldırılması beklenirken, gözler de otobüs ve uçak seferlerine çevrildi. Peki; otobüs uçak seferleri ne zaman başlayacak? THY-Pegasus ve Anadolu Jet yurt içi yurt dışı uçak seferleri tarihleri belli oldu mu?

BAYRAMDAN SONRA KALKABİLİR

Bilim Kurulu, seyahat yasaklarının kaldırılması konusunda bazı iller için 4 hafta, bazıları için de 8 haftalık bir süre belirledi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, hâlen 15 ilde devam eden seyahat kısıtlamasının bayramdan sonra bazı illerde kaldırılabileceği, ancak İstanbul'da vakaların düşmeye başlamasından itibaren 8 hafta beklenmesi gerektiği belirtildi. Mevcut vaka eğrisinden hareketle yapılan simülasyonlarda, İstanbul'daki seyahat yasağının temmuzun ilk haftasına kadar devam etmesi gerektiği görüşü öne çıktı.

23-24-25-26 MAYIS'TA YASAK GÜNDEMDE

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından yakın kurmaylarıyla mesaisini İstanbul'da geçiren Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık edecek. Kabinede ağırlıklı olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alınacak.

ÇİFTE BAYRAM BEKLENTİSİ

30 büyükşehir ve Zonguldak'la başlayıp halen 15 kentte uygulanan sokağa çıkma yasaklarının da bayramdan sonra tamamen sonlandırılması planlanıyor.

Erdoğan, tedbirlere uyulması durumunda "Ramazan'ın ardından çifte bayram yaşayacağız" açıklaması yapmıştı. Kabinede dünya genelinde virüsle mücadelede son durum, Türkiye'de ikinci dalganın önlenmesine dönük öneriler de ele alınacak.

SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER

- Ankara,

- Balıkesir,

- Bursa,

- Eskişehir,

- Gaziantep,

- İstanbul,

- İzmir,

- Kayseri,

- Kocaeli,

- Konya,

- Manisa,

- Sakarya,

- Samsun,

- Van

- Zonguldak.

YENİ ESNETİLMELER YA DA YASAKLAR GELEBİLİR

Kabine toplantısında seyahat yasağının bazı şehirler için kalkması gündeme gelecek. Öte yandan vaka sayısında bir artış varsa bazı şehirlere yeniden seyahat kısıtlaması gelebilir.

OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Giriş çıkış yasağı kalkan iller için yakın bir tarih tahmin edilse de yasağın sürdüğü iller için otobüs seferlerinin bir süre daha başlamayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca vaka görülmeyen illerin diğerlerinden korunarak, "tersine karantina" uygulanabileceği kaydediliyor.

UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle iç hat uçuşlarını 20 Mayıs, dış hat uçuşlarını ise 28 Mayıs'a kadar durduran THY, yasakların sonlandırılmasının ardından yeni bir uçuş planı hazırladı.

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan planlamaya göre, Haziran ayında tüm iç hat uçuşlarını başlatmayı düşünen THY, dış hat uçuşlarını ise kademeli olarak gerçekleştirmeye başlayacak. Yasağın ardından ilk etapta uçuşların yüzde 60'nın icra edileceği planlanıyor.

UÇUŞLAR KADEMELİ BAŞLAYACAK

Haziran ayında yurt dışı uçuşlarına başlamayı planlayan Türk Hava Yolları Temmuz ve Ağustos ayında ise uçuşlarını arttıracak. Yapılan planlamaya göre THY Temmuz ayında 74 ülke ve 103 noktaya haftalık 572 frekans, Ağustos ayında ise 98 ülke 160 noktaya 937 frekans uçuş yapmayı planladı. Böylelikle uçuşlar üç aylık dönemde kademeli olarak arttırılacak.

HAZİRAN AYINDA 19 ÜLKEYE UÇUŞ PLANLANIYOR

Üç aylık düzenlenen uçuş planlamasına göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek.

Bu noktalar Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv seferlerini icra etmeyi planlıyor.

HY'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Koronavirüs küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda, tüm iç hat ve dış hat uçuşlarımız 28 Mayıs 2020 tarihine kadar (28 Mayıs hariç) durdurulmuştur.

Bilet değişikliği ve diğer talepleriniz için 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ya da web sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden talep formu doldurabilirsiniz.

Pegasus tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs için alınan ilave tedbirler doğrultusunda 16.05.2020 tarihinden 27.05.2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerin iptal edildiği duyuruldu. İşte açıklama:

25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden corona virüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir.

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz açığa alma işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

Biletinizi açığa almak ücretsizdir.

Açık biletinizi 1 yıl süreyle dilediğiniz rotada kullanabilirsiniz.

Açık biletinizi kullanmadığınız takdirde uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra ÜCRETSİZ İADE hakkına sahip olursunuz.

Açığa almış olduğunuz bileti yeniden kullanırken seçmiş olduğunuz yeni bilet ile eski biletiniz aynı ücret sınıfında olduğu sürece bilet farkı alınmayacaktır.

Ücretsiz Değişiklik

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz değişiklik işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

26 Mart 2020 ve öncesinde alınan biletlerde cezasiz ve ücret farkı ödemeden 27 Mart 2021 tarihine kadar dilediğiniz bir uçuşla degisiklik yapabilirsiniz.

26 Mart 2020 tarihinden sonra alınacak biletlerde seferin iptal olması halinde değişiklik cezası ödemeden sadece varsa yeni biletle arasındaki ücret farkını ödeyerek değişiklik yapabilirsiniz.

Bilet değişikliği yaparken seçmiş olduğunuz yeni bilet ile eski biletiniz aynı ücret sınıfında olduğu sürece bilet farkı alınmayacaktır.

Ücretsiz İade

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz iade işleminizi sadece 0 (850) 250 67 02 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için iade ödemenizi karşılıklı uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra alabilirsiniz.