Ramazan Bayramı ne zaman? 2020 Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

11 ayın sultanı Ramazan’ın sona doğru yaklaşırken Müslüman alemi Ramazan Bayramı’nın 2020 yılında hangi güne denk geldiğini merak etmeye başladı. Gündemde sıkça araştırılan 2020 Ramazan Bayramı ne zaman sorusununun yanıtını haberimizde derledik. Corona virüs salgınıyla mücadeleden dolayı hafta sonları tatil günleriyle birleştirilerek sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Bu kapsamda Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı, soka çıkma yasağının kaç gün uygulanacağı da merak edilenler arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 13:06 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 13:06
Ramazan Bayramı ne zaman? 2020 Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

İÇİNDEKİLER

Bolluk ve bereket ayı Ramazan'da 30 gün boyunca oruç ibadeti yerine getiriliyor. Ramazan Bayramı'na kavuşmanın heyecanı ise sevdikleriyle birlikte kutlanılırken bu yıl corona virüsten dolayı ne yazık ki bir araya gelinmeyecek. Peki Ramazan Bayramı 2020 yılında ne zaman? Ramazan Bayramı tatili uzatılacak mı, bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Tüm merak edilen bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜN?

24 Nisan'da başlayan Ramazan ayında son oruç, 23 Mayıs'ta tutulacak. 23 Mayıs'ta yapılacak son iftarın ardından 24 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nın ilk günü idrak edilecek. Ramazan Bayramı 3 gün sürecek.

23 Mayıs 2020 Cumartesi Ramazan Bayramı arefesi
24 Mayıs 2020 Pazar Ramazan Bayramı 1. gün
25 Mayıs 2020 Pazartesi Ramazan Bayramı 2. gün
26 Mayıs 2020 Salı Ramazan Bayramı 3. gün

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabinede Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre arife dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayramdan sonra yasakların kaldırılması bekleniyor.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından yakın kurmaylarıyla mesaisini İstanbul'da geçiren Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık edecek. Kabinede ağırlıklı olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alınacak.

Hürriyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Kabinede, kalabalık oluşturma riski ve sosyal mesafenin korunmayacağı endişesiyle büyük şehirlerde Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararının alınması bekleniyor.

Buna göre Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda Ramazan Bayramı arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce koronavirüs tedbirlerine tam uyulması durumunda "Ramazan'ın ardından çifte bayram yaşayacağız" açıklaması yapmıştı.