Kasım celbi ne zaman terhis olacak? Kasım celbi terhis tarihi belli oldu mu?

Dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye’de corona virüs salgını ile mücadele ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) corona virüsün ülkemizde yayılmasını önlemek adına tedbir almış ve Kasım celbinin terhisini bir ay ertelemişti. Gündemde büyük yankı uyandıran bu gelişmesi sonrasında sık sık internet üzerinden araştırmalar başladı. Peki ailelerin ve askerlerin merak ettiği Kasım celbinin terhis olacağı tarih belli oldu mu? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kasım celbi ile ilgili neler söyledi? Konuya dair gelişmeler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2020, 16:18 Güncelleme 28 Nisan 2020, 16:18
Kasım celbi ne zaman terhis olacak? Kasım celbi terhis tarihi belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz Kasım ayında silah altına alınan ve vatani görevini tamamlayan 66 bin askerin ne zaman terhis olacağı gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Corona virüsün ülkemizde yayılmasını önlemek amaçlı yapılan bu uygulamayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklama yapmıştı. Bir süreliğine terhisin ertelenmesiyle birlikte Kasım celbinin yeni terhis tarihi ile ilgili bilgiler geldi mi? İşte son durum…

KASIM CELBİ TERHİS TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2019 Kasım celp döneminde askere alınan askerlerin terhis edileceği tarih tam olarak belli değil. Terhis erteleme kararının 15 Nisan'da alındığı düşünüldüğünde, terhislerin Mayıs'ın 2. haftası itibarı ile başlaması öngörülüyor. Kasım celbi terhis tarihi kesin olarak açıklandığında haberimizde de yer alacaktır.



KASIM CELBİNİN TERHİSİ İLE İLGİLİ BAKAN AÇIKLAMASI!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" dedi.

Bu kapsamda TSK'nın komuta kademesi ve ilgili personelle değişik çözümler üzerinde kapsamlı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akar, "Bugün yaptığımız nihai toplantı sonucunda, bugüne kadar TSK bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay süre ile uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bildiğiniz gibi daha önce bedelli askerlik ile personelimizin atamaları ve uzun süreli görevlendirilmeleri de ertelenmişti. Çalışma sonuçları en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunulacaktır. Bahsettiğimiz terhis ve celplerin ertelenmesi ile ilgili düzenlemeleri, milletimizin bağrından çıkan TSK'nin operasyonlarına ve diğer faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak şekilde planladık" değrelendirmesinde bulundu.