Son dakika haberi: İstifa kararı Başkan Erdoğan tarafından reddedilen Süleyman Soylu'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "görevden ayrılma" kararı almış, Başkan Erdoğan ise Soylu'nun istifa kararını kabul etmemişti. Bakan Soylu'dan karar sonrası ilk açıklama geldi. Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah." dedi.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2020, 12:18 Güncelleme 13 Nisan 2020, 12:29
Son dakika haberi: İstifa kararı Başkan Erdoğan tarafından reddedilen Süleyman Soylu’dan ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevini bıraktığını duyurmuştu.. Soylu, "Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir." açıklamasında bulunmuştu. Başkan Erdoğan, Bakan Soylu'nun istifasını kabul etmemişti.



BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa kararının ardından açıklama yaptı.


Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir.

Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu artırmıştır.

Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah.