Hayat eve sığdı! İşte yurdun dört bir yanından karantina görüntüleri...

Türk halkı, Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına kulak verdi. Milyonlarca insan kendini izole etti. Ankara’da canı sıkılan vatandaşlar camdan cama isimşehir oynayıp eğlendi. Sporcular ise antremanlarını ihmal etmedi. İşte yurdun dört bir yanından karantina görüntüleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2020 Güncelleme 06 Nisan 2020, 07:02
Hayat eve sığdı! İşte yurdun dört bir yanından karantina görüntüleri...

İÇİNDEKİLER



Ankara'da
iki apartmanın sakinleri, Coronavirüs nedeniyle kendilerini eve kapattı. 'Evde kal' çağrılarına uyarak 20 gündür dışarı çıkmayan ve birbirlerine misafirliğe de gidemeyen kadınlar, keyifli vakit geçirebilmek için balkondan balkona görüşmeye başladı. Gün içinde sık sık balkonlara çıkan bina sakinleri, 'isim şehir' oynadı. Apartman sakini Songül Ürper "20 gündür dışarı çıkmıyoruz. Balkonda şarkı söyleyip, çay içip, oyun oynuyoruz. Yasak gelene kadar balkondan sohbet edeceğiz. Herkese de bunu yapmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.


MORAL KONSERİ
İzmir'de düğünlerde şarkı söyleyen Ali Demir ve Refet Bele Mahallesi'nde muhtar azası olan Serkan Kayanoğlu, evlerinden çıkamayan mahalle sakinleri için bir şeyler yapmak istedi. "Grup Evde Kal"ı kuran ikili, 10 sanatçıyla birlikte sokaklarda konser verdi.


Mahalle sakinleri, "'Evde kal Türkiye' diyoruz. Müzik hepimize moral oldu" dedi.


HOŞGELDİN 'CAN'IM
Yeni tip Coronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hayatı olumsuz etkiledi. Salgının arttığı bugünlerde İstanbul Ümraniye'de yeni doğan bebeklerini kucaklarına alan Uğurlu Ailesi de tebrikleri balkondan kabul etti. Üç gün önce doğan Can bebeği ziyarete gelen arkadaş ve akrabalarını balkonda karşılayan çift, dışardaki misafirlere el salladı.


Ailenin yeni üyesini görmek için evin önüne balonlarla gelenler ise sosyal mesafe kurallarına uyarak 'İyi ki doğdun Can' diye hep bir ağızdan tempo tuttu.
Uğur YILDIRIM


MEHMET'E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
KKTC'den Türkiye'ye ailesiyle getirilen ve Niğde'de karantinaya alınan 4 yaşındaki Mehmet Güven Duman'a dün Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürülüğü sürpriz yaş günü hazırladı. Pastasının mumlarını üfleyen çocuğun mutluluğu yüzüne yansıdı.
Hayrettin YENEL


KARANTİNAYI FIRSATA ÇEVİRİN
İzmir'de alanında uzman kişiler, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı başlatılan "Evde kal Türkiye" çağrısına verdikleri mesajlarla destek oldu.



Artistik cimnastikte ülkemize büyük gururlar yaşatan Ferhat Arıcan, "Evde kal, spor yap" derken, son 13 yıldır üst üste satrançta Türkiye Şampiyonu olan Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu da, "Evde kal, satranç oyna" dedi.


İzmir'in bir başka değeri olan gazeteci, şair, yazar Ünal Ersözlü ise, zor günler yaşadığımız şu günlerde "Evde kal, kitap oku" çağrısında bulundu.
Serhan ÇİFDALÖZ