Coronavirüse (Kovid-19) karşı uyku!

Coronavirüs’ten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Uykunun önemli olduğunu belirten uzmanlar, “Beynimiz melatonin hormonu salgılıyor. Virüsleri öldüren hücreler yenileniyor” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2020 Güncelleme 05 Nisan 2020, 07:00
Coronavirüse Kovid-19 karşı uyku!

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyaya yayılan Coronavirüs, insanlığın kabusu haline geldi. Virüsle mücadelede uyku ve melatonin uyarısı geldi. Doç. Dr. Zeynep Zeren Uçar, süreçte kişilerin evlerinde kalmaları kadar uykularının zamanında ve kaliteli olmasına dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.


Doç. Dr. Zeynep Zeren Uçar

Gece uykuda salgılanan melatonin hormonunun Coronavirüs ile mücadelede önemli olduğunu dile getiren Uçar, "Gece uyuduğumuz zaman beynimiz melatonin hormonu salgılıyor. Bu hormon virüsleri öldüren bağışıklık hücrelerinin yenilenmesinde çok önemli bir yere sahip. Bu sayede yenilenen bağışıklık hücreleri vücudumuzdaki virüs ve bakterilerle savaşıp onları etkisiz hale getirebiliyor. Bu yenilenme uykuda her gece devam ediyor. İnsanlar gece, kaliteli ve zamanında uyursa Coronavirüs gibi birçok hastalığın olumsuz etkileri engelleniyor. Uykumuzda salgılanan bu hormon bize doğal bağışıklık sağlıyor. Saat gece 2'de en yüksek orana ulaşıyor" diye konuştu.