Son dakika: CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yardımcısı Hüseyin Aksu'dan skandal tweet

Son dakika haberi... CHP'li İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, DHKP-C terör örgütü üyeliğinden yargılanan ve örgüt adına gerçekleştirdiği ölüm orucu sırasında vefat eden Helin Bölek’in propagandasını yapan bir tweet attı. İmamoğlu'nun yardımcısı Aksu, sosyal medyada gelen yoğun tepki üzerine paylaşımını kaldırdı.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2020, 17:22 Güncelleme 04 Nisan 2020, 17:32
Son dakika: CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yardımcısı Hüseyin Aksu’dan skandal tweet

İÇİNDEKİLER

DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 2016 yılında tutuklanan Helin Bölek, açlık orucuna başlaması sonrası Kasım 2019 yılında tahliye edilmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bölek dün sabah hayatını kaybetti.


İMAMOĞLU'NUN YARDIMCISINDAN SKANDAL PAYLAŞIM
Bölek'in ölümü ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu skandal bir paylaşımda bulundu. Aksu paylaşımında, DHKP-C terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Helin Bölek'i "Türkü söyleyebilmek için öldüler" paylaşımıyla savundu.

Skandal tweet ardından çok sayıda kişi yorum üzerinden tepkisini dile getirdi.

Bilindiği gibi, Bölek için toplanan terör örgütü yandaşları önce kol kola girip yürüyüş yaptı, ardından da tabutun başında halay çekti. Terör yandaşı grup, Koronavirüs salgınına adeta davetiye çıkardı.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ardından Başkan Vekilliği'ne Hüseyin Aksu getirilmişti. Bodrum, Erzurum gibi turizm bölgelerinde tatile çıkan İmamoğlu'nun yerine o zaman diliminde Aksu bakıyordu. SABAH