İlk koronavirüs hastasını tespit etmişti! Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Hayatı ve çalışmaları!

Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Meslek hayatı boyunca birçok örnek olacak çalışmaya imza atan Cemil Taşcıoğlu hayatını kaybetti. İlk koronavirüs hastasını tespit eden ve 15 gündür yoğun bakım mücadelesi veren Cemil Taşcıoğlu’ndan acı haber geldi. Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi. İşte, Cemil Taşçıoğlu hakkında merak edilenler…

Giriş Tarihi 02 Nisan 2020, 12:42 Güncelleme 02 Nisan 2020, 19:59
İlk koronavirüs hastasını tespit etmişti! Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Hayatı ve çalışmaları!

İÇİNDEKİLER

Cemil Taşçıoğlu kimdir? Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kaç yaşındaydı? Ömrünü tıp alanındaki çalışmalarına adayan, ilk koronavirüs hastasını tespit eden Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu. Başkan Erdoğan da Taşçıoğlu için taziye mesajı yayınlandı. Aynı zamanda Türkiye'deki ilk Kovid-19 vakasını da tespit eden isim olan Taşcıoğlu, 16 Mart'ta görülen ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle uzun yıllardır çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesine yatırılmıştı. Peki, Cemil Taşçıoğlu kimdir? İşte Cemil Taşçıoğlu'nun biyografisi!

CEMİL TAŞÇIOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Prof. Dr. Taşcıoğlu, durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlandı.

Tedavisi çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürülen Taşcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 1 Nisan'da hayata veda etti.

CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. 67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı.

Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılındı. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.