Bakan Koca koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısını açıklarken göz yaşlarını tutamadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koca, sağlık çalışanlarından koronavirüse yakalananların sayısını açıklarken ise göz yaşlarını tutamadı. Koca, "Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2020, 20:45 Güncelleme 01 Nisan 2020, 21:03
Bakan Koca koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısını açıklarken göz yaşlarını tutamadı

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Bilim Kurulu saat 13:30'da toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun koronavirüsten hayatını kaybetmesinden dolayı başsağlığı diledi. Koca sağlık çalışanlarından koronavirüse yakalananların sayısını açıklarken ise göz yaşlarını tutamadı. Koca, "Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın konuya ilişkin açıklamarı şu şekilde:
Sayın hocam için Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir acı, çok iyi bir insandı. Görevinin başında son güne kadar hizmet ederek hayata veda etti. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.Bütün camiamıza sabır diliyorum. Hayatını dünyada da kaybeden çok kimse var. Bugün Avrupa'da görülen vakaların yüzde 10'unun sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Bizde öyle bir oran yok. Ama her geçen gün bu pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu hem hekim hem hemşire hem sağlık çalışanı arkadaşlarımızda fazla olduğunu söylemek istiyorum. Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun. Herhangi birileri 'malzemeye ulaşamıyorum' diyorsa lütfen bize ulaşsın. Yurt dışına ihracatı kestik, bütün imalatı ülkemize ve sağlık çalışanlarımızın öncelikli olarak bu ihtiyacını gidermek için sağlıyoruz.

Hep birlikte ne kadar özverili ve fedakâr, cephede özellikle mücadele eden, riskli olan sağlık personelinin olduğunu hepimiz görüyoruz, bizler de onları korumak için her türlü tedbiri devam ediyor olacağız.