Bilim Kurulu 30 Mart Koronavirüs kararları

Bilim Kurulu acil olarak toplandı. Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görüldüğü ilk günden bu yana yoğun bir şekilde çalışan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 13.30'da Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bir araya geldiler. Toplantıda salgının son durumu masaya yatırılacak ve alınabilecek yeni tedbirlerin görüşülecek. Toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor. Bilim Kurulu toplantısında Sokağa Çıkma Yasağı gelecek mi? Sokağa Çıkma Yasağı ne zaman gelecek sizler için hazırladık.

Giriş Tarihi 30 Mart 2020, 20:54 Güncelleme 31 Mart 2020, 09:49
Bilim Kurulu 30 Mart Koronavirüs kararları

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınına karşı hızla ve etkin tedbirler almakta kararlı! Her geçen gün daha da ağırlaştırılan tedbirlerle Koronavirüs'ün yayılımının engellenmesi amaçlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik toplantıların ardından her seferinde detaylı bir basın toplantısı ile şeffaf bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik toplantıların ardından her seferinde detaylı bir basın toplantısı ile şeffaf bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca'nın bu akşam da açıklamalarda bulunması bekleniyor. Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını duyuracak. Bundan önceki toplantılar göz önüne alındığında açıklamanın 19.00 sıralarında yapılması muhtemel.

VEFAT SAYISI 131'E YÜKSELDİ

Türkiye'de 11 Mart'ta görülen ilk koronavirüs vakasının ardından geçen süreçte 131 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklamada, son 24 saatte 9 bin 982 test yapıldığını ve 1815 yeni vaka tespit edildiğini belirtirken; 23 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bu verilerle birlikte toplam vaka sayısı 9217'ye, vefat sayısı ise 131'e yükseldi.