Koronavirüs ihbarına giden 112 ekibine saldırı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gece yarısı geçmiş olsun telefonu

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse karşı kahramanca görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımıza saldırılar bitmek tükenmek bilmiyor. Son olarak gece saatlerinde koronavirüs ihbarıyla belirlenen adrese giden 112 ekibine bir şahıs saldırdı. Kimliği henüz belirlenemeyen şahıs, hastaneye sevk edilen kişinin ismini öğrenmek istedi. Hasta ismi gizliliği gerekçesiyle kendisine cevap verilmeyince öfkelenen şahıs ambulansı yumruklayıp aracın camlarını kırdı. Olayı öğrenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı sağlık personeli Büşra Kayalı Durmaz’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Giriş Tarihi 29 Mart 2020, 14:02 Güncelleme 29 Mart 2020, 14:14
Koronavirüs ihbarına giden 112 ekibine saldırı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gece yarısı geçmiş olsun telefonu

İÇİNDEKİLER

Gece saatlerinde koronavirüs ihbarıyla hasta almaya giden sağlık personeli saldırıya uğradı. Ekipler saldırgandan şikayetçi oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise gece yarısı saldırıya uğrayan personele telefon açarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

KİMLİK SORDU, CEVAP ALAMAYINCA SALDIRDI
İstanbul'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) şüphelisi hastayı almayan giden ambulans, kimliği belirsiz bir şahsın saldırısına uğradı. 112 ekiplerine şüpheli hastanın kimliğini soran gözü dönmüş şahıs, cevap alamayınca ambulansı yumruklayıp, aracı ile ambulansın önünü keserek camlarını kırıp dehşeti yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da gece geç saatlerde yeni tip korona virüs (Kovid-19) ihbarı üzerine belirtilen adrese giden ve şüpheli şahsı alarak hastaneye doğru hareket eden ambulansın önü bir kişi tarafından kesildi. Arabasından inerek 112 çalışanlarına, "Hasta kim? Korona mı? Ne olmuş? Anlatsanıza" diye ardı arkasına sorular soran şahsa 112 çalışanları hasta mahremiyeti açısından hastanın bilgilerini vermedi. Bunun üzerine hızını alamayan şahıs önce ambulansı yumruklamaya başladı.

Yaşanılanlar üzerine hastayı alarak olay yerinden hızla uzaklaşan 112 ekibinin önü bir süre sonra aynı şahıs tarafından araç ile tekrar kesildi. Bu kez şahıs eline aldığı kaldırım taşıyla ambulansın camlarını kırdı. Hızla olay yerinden kaçan 112 ekibi, en yakın polis merkezine giderek şahıstan şikayetçi oldu.

HASTA POLİS KARAKOLUNDAN HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Hasta ise polis karakolunda bir başka ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi. Yaşanan tüm bu dehşet anlarını ise Yunanistan güvenlik güçlerinin biber gazı sıktığı mülteciler ve çocuklarına müdahale eden ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ''Sevgili Büşra, senin biricik vicdanını, mesleğine ve insana olan saygını Avrupa'nın evrensel dediği hiçbir değerine değişmem. İyi ki varsın'' ifadelerini kullandığı sağlık görevlisi Büşra Kayalı Durmaz sosyal medya hesabından paylaştı. Yaşadıkları dehşet verici anları anlatan Durmaz, kendilerine saldıran şahsın kimliğinin tespit edildiğini belirterek, kendilerinin durumunun iyi olduğunu duyurdu.

BAKANDAN GECE YARISI "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU
Öte yandan Büşra Kayalı Durmaz'ı gece saat 03.40'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Durmaz, "Gece saat 03.40'ta telefon çalar ve arayan Sağlık Bakanıdır. Biz böyle güçlü bir aileyiz. Gecenin bu saatinde arayan bakanımıza teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

ŞEHİR EŞKIYASI YAKALANDI!
Öte yandan Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çarşı ve mahalle bekçileri, sabah saatlerinde şüpheli Ali Han G. (20) ve Ahmet Can T'yi (21) yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında kamu malına zarar vermekten adli işlem başlatıldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.