Karantinaya alınan Rize Kendirli nerede? Rize Kendirli nüfusu kaç?

Rize Kendirli nerede, nüfusu kaç? Rize Kendirli beldesi ile yakınında bulunan 4 köyün karantina aldığı açıklandı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kendirli beldesi ve yakın teması olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köylerinin karantinaya alındığı bildirildi. Rize ilinin merkezine 27 km uzaklığında bulunan beldede sokağa çıkışlar sınırlandırıldı.

Giriş Tarihi 27 Mart 2020, 18:04 Güncelleme 27 Mart 2020, 19:24
Karantinaya alınan Rize Kendirli nerede? Rize Kendirli nüfusu kaç?

İÇİNDEKİLER

Rize Kendirli nerede? Rize Kendirli nüfusu kaç? Rize il merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Kendirli beldesi ve yakınlarındaki 4 köy karantina altına alındı. Sokağa çıkışların sınırlandırıldığı bölgede, muhtarlar aracılığıyla, tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan kişilerin isimleri alınacak. Akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek kontrol yapacak. Gerekli görüldüğü hallerde semptom taşıyan kişiler hastaneye kaldırılacak. Peki, Rize Kendirli nerede? Rize Kendirli nüfusu kaç?

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın izni ve onayıyla Kendirli beldesi ve yakın teması olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köylerinin potansiyel Corona Virüsü vakalarının önüne geçilebilmesi için karantina altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamda söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışların denetime tabi olduğu belirtirek, "Muhtarlar üzerinden bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.

Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir. Ayrıca çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırılmıştır" denildi.

RİZE KENDİRLİ NEREDE?

1967 yılında belediye olup Rize Merkeze bağlı bir belde haline getirilmiştir. Karadeniz'in doğusunda, Rize ilinin merkezine 27 km uzaklıktadır. Sahilden, Trabzon-Rize il sınırında bulunan İyidere Deresi'nin denize döküldüğü yerden 9 km içerde yer alan Kendirli beldesi müstesna bir yerleşim yeridir.

Beldenin yerleşim alanı düz bir arazide olup, etrafı dağlarla çevrilidir. Batısından Elma Deresi, doğusundaki dağların arasından ise Çiyalar Deresi akmaktadır. Dağlarla çevrili bir alana sahip olduğundan diğer bölgelere göre mevsimleri ılıman geçmektedir. Beldenin yerleşiminde dağınıklık olmayıp toplu bir yerleşime sahiptir. Ağaç türleri ise kızılağaç, orman gülü, yabani karayemiş, ceviz ve meşedir. Beldemizin önemli bir alanını çay bahçeleri kaplamaktadır.

Rize Merkeze bağlı Kendirli beldesinin eski ismi Rumcada düzlük anlamına gelen "Ğoloz"dur. Bölgenin eğimli arazi yapısına ve komşularına göre daha düz bir alana sahip olmasından beldeye bu isim verilmiştir.

RİZE KENDİRLİ NÜFUSU KAÇ?

Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinin nüfusu yaklaşık 3500'tür.