Türkiye'de corona virüs vaka sayısı kaç oldu? Koronavirüs nedeniyle kaç kişi öldü? İşte son durum

Türkiye'de corona virüs vaka sayısı kaç oldu? Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemizdeki vaka sayısıyla ilgili son durumu milyonlarca vatandaşla paylaştı. Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından gündemde yer alan sorulardan birisi de Türkiye'de corona virüs vaka sayısı kaç oldu sorusu oldu. Peki, koronavirüs nedeniyle kaç kişi öldü? İşte son durum

Giriş Tarihi 21 Mart 2020, 23:04 Güncelleme 23 Mart 2020, 23:57
Türkiye’de corona virüs vaka sayısı kaç oldu? Koronavirüs nedeniyle kaç kişi öldü? İşte son durum

İÇİNDEKİLER

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve son olarak Türkiye'de görülen koronavirüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle ilgili son gelişmeleri vatandaşlarla paylaştı. Bu kapsamda şimdi gözler Türkiye'de corona virüs vaka sayısı kaç oldu sorusunun yanıtına çevrildi. Koronavirüs nedeniyle kaç kişi öldü? İşte son gelişmeler ve detaylar

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277'si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947'ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12'sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor." ifadelerini kullandı.

FRANSA'DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 562'YE YÜKSELDİ

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 562'ye çıktı. Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, virüs tespit edilenlerin sayısının 1847 kişi artışla 14 bin 459'a yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, virüsü taşıyanların arasında yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 1525'e çıktığı kaydedildi.

Yoğun bakımda bulunanların yarısının 60 yaş altında olduğu ifade edilen açıklamada, salgın nedeniyle son 24 saatte 112 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 562'ye yükseldiği duyuruldu.

"DURUM KÖTÜLEŞMEYE DEVAM EDECEK"

Sağlık Bakanı Olivier Veran, yaptığı açıklamada, dışarı çıkmamanın salgını yenmek için önemli olduğunu belirterek, "Eve kapanmanın etkili olup olmadığını görmeden önce durum kötüleşmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Veran, ülkedeki sağlık personeli için 250 milyon maske sipariş ettiklerini bildirdi.

CEZAYİR'DE ÖLENLERİN SAYISI ARTTI

Cezayir'de yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 3 kişi artarak 15'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Koronavirüs Gözlem ve Takip Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 kişinin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği, yaş ortalamalarının 64 olduğu ve kronik hastalıklarının bulunduğu duyuruldu.

VAKA SAYISI 139'A YÜKSELDİ

Açıklamada, 44 kişide daha virüs tespit edildiği ve vaka sayısının 139'a yükseldiği bildirildi.

Hastalıktan iyileşerek taburcu edilenlere 22 kişinin daha eklenmesiyle iyileşenlerin sayısının 54'e ulaştığı belirtilen açıklamada, virüs şüphesi bulunan 34 kişinin hastanelerde gözetim altına alındığı kaydedildi.

BAKANLIK 15 DAKİKA GİBİ KISA BİR SÜREDE SONUÇ ALINABİLECEK TANI KİTLERİNİ UYGULAMAYA BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Yeni corona virüs salgınına karşı tedbirleri artırıyor.

Bakanlık virüsün yayılımını önlemek amacıyla Bilim Kurulunun önerisiyle test sayısını artırdı. Test yapılabilen labaratuvar sayısını genişleten Bakanlık şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başladı.

Artık Yeni corona virüs tanısında, 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın TBMM'de, hızlı sonuç veren antijenden geliştirilmiş tanı kitinin Türkiye genelinde tüm illere dağıtılma kararı alındığını açıklamasının ardın Bakanlık harekete geçti.