Son dakika: Barış Pehlivan’a tutuklama talebi

Son dakika haberleri... MİT mensubu şehidi deşifre eden bir haber yayınladıkları nedeniyle ifadeye çağırılan ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı' haberinde MİT mensubu şehidi deşifre ettikleri nedeniyle Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberin sahibi Hülya Kılınç geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 13:50 Güncelleme 06 Mart 2020, 14:38
Son dakika: Barış Pehlivan’a tutuklama talebi

İÇİNDEKİLER

Konuyla ilgili ifade veren gazeteci Hülya Kılınç, olayla ilgili Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da adını vererek "Ben bu haberi Barış Pehlivan'a gönderdim. Kendisini 2 yıldır tanıyorum. Diğer şüpheli Barış Terkoğlu'nu tanımam. Kendisi ile telefonda dahi görüşmüşlüğümüz yoktur" demişti.

Bu ifade sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ifadeye çağrıldı.

Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Pehlivan'ın savcılık sorgusu sabah sat 10:00'dan 13:00'a kadar sürdü.

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ
Edinilen bilgiye göre, ifadesi ardından Pehlivan 'İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Pehlivan, hakimlikte ifade verecek.