İşte MİT mensubunun yasa dışı bir şekilde deşifre ediliği haber nedeniyle gözaltına alınan Barış Terkoğlu'nun kirli sicili

Oda TV adlı internet sitesinde; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarına yönelik gizli bilgileri ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Oda TV Sorumlu Haber Müdürü ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun; 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından FETÖ tarafından çıkarılan Karşı Gazetesi’nde çalıştığı öğrenildi. Barış Terkoğlu’nun, FETÖ’nün kara kutusu olan ve şu anda firarda olan savcı Celal Kara’yla röportaj gerçekleştirdiği, FETÖ’nün ses kayıtlarını yayınlayarak algı operasyonu yaptığı tespit edildi.

Giriş Tarihi 04 Mart 2020, 13:06 Güncelleme 04 Mart 2020, 14:22
İşte MİT mensubunun yasa dışı bir şekilde deşifre ediliği haber nedeniyle gözaltına alınan Barış Terkoğlu’nun kirli sicili

İÇİNDEKİLER

Barış Terkoğlu; FETÖ'nün 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından kurduğu Karşı gazetesinde yazarlık yaptı.

Barış Terkoğlu, 17-25 Aralık yargısal darbe girişimi başlatan, FETÖ'nün kara kutusu olan ve yurt dışında firarda olan İstanbul Cumhuriyet Eski Başsavcı Vekili Celal Kara'yla röportaj gerçekleştirdi.

Karşı Gazetesi'nde 18 Mart 2014 tarihinde manşetten yayınlanan röportaj; "17 Aralık Savcısı: Yargılanacaklar" başlığıyla yer aldı. Celal Kara'nın açıklamaları Karşı Gazetesi'nde, "Göreceksiniz haklı çıkacağız, bir sene sonra tablo tamamen değişecek, onlar yargılanacak" şeklinde yer aldı ve FETÖ'nün en önemli ismi aklandı.

Barış Terkoğlu, Celal Kara'yla gerçekleştirdiği röportajı 18 Mart 2014 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından paylaştı ve "Bugünkü yazım Karşı Gazetesi manşetinde" ifadelerini kullandı. Terkoğlu, söz konusu röportajın yer aldığı Karşı Gazetesi'nin manşetini de paylaşımına ekledi.

FETÖ'NÜN YASADIŞI SES KAYDINI PAYLAŞTI
Barış Terkoğlu, Twitter'daki şahsi hesabından 25 Şubat 2014 tarihinde FETÖ'nün yasa dışı ses kaydını paylaştı ve "Tapeler savaşında gecenin ilk ses kaydı" ifadelerini kullandı. Terkoğlu'nun paylaştığı haberin Oda TV'de yayınlandığı ancak haberin linkine tıklandığında haberin yayından kaldırıldığı açıkça görülüyor.



Barış Terkoğlu, 27 Şubat 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından yine FETÖ'nün yasa dışı ses kaydından alıntılar yapılan haberi paylaştı ve "Az önce yayınlanan ses kaydı diyor ki: 'Başbakan Habertürk'e canlı yayın talimatı bile verdi'" iddiadında bulundu.

FETÖ'NÜN YASA DIŞI KAYITLARINDA YER ALAN İFADELERİ PAYLAŞTI
Barış Terkoğlu, 2 Mart 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından Oda TV'de yer alan haberi paylaştı ve FETÖ'nün yasa dışı ses kayıtlarında yer alan ifadeleri kamuoyuna duyurdu. Terkoğlu, "Ses kaydı şike operasyonunu Cemaatçi savcı-polis yapsa da Erdoğan'ın süreci Yıldırım'a karşı kullandığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN YASA DIŞI KAYITLARI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU
Barış Terkoğlu, 2 Mart 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından, "Başbakan'ın son ses kaydı Fenerbahçe'ye operasyon. Anlaşılan Fener'i de "Alo Fatih" diyerek yönetmek istemişler" ifadelerini kullandı.



Barış Terkoğlu, 4 Mart 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından, "Erdoğan'ın son ses kaydı insanların canıyla başıya çalıştığı ve hapse düştüğü MİLGEM projesi üzerinden yapılan akçeli hesapları anlatıyor" ifadelerini kullandı ve FETÖ'nün yasa dışı ses kayıtları üzerinden algı operasyonu gerçekleştirdi.

FETÖ'NÜN MONTAJ SES KAYITLARI ÜZERİNDEN BİLAL ERDOĞAN'I HEDEF ALDI
Barış Terkoğlu, 4 Mart 2014 tarihinde FETÖ'nün yasa dışı ve montajlanan ses kayıtları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı hedef aldı ve "Postacı Bilal'e 'emri olur' diyen eski Federasyon Başkanı, üniversite-hastane sahibi Aydinlar hiç utanmadı mı?" iddiasında bulundu.

FETÖ'NÜN YASA DIŞI SES KAYITLARI ÜZERİNDEN BAŞBAKAN, MİT MÜSTEŞARI VE GENELKURMAY BAŞKANI'NI HEDEF ALDI
Barış Terkoğlu, 27 Mart 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından FETÖ'nün yasa dışı ses kayıtları üzerinden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müstaşerı Hakan Fidan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i hedef aldı ve "Bu ses kaydı Erdoğan'ı, Fidan'ı, Özel'i aynı mahkemede sanık yapar. Anayasadaki en ağır suçla yargılanırlar" iddiasında bulundu.



Barış Terkoğlu, 28 Mart 2014 tarihinde Twitter'daki şahsi hesabından yine FETÖ'nün yasa dışı ses kayıtlarından algı operasyonu yaptı ve "Dünkünün yanına Öcalan'ın 'Erdoğan'ın tüm işlerini ben yürütüyorum, MİT'in gizli yöntemlerini' tapesini ekleyin SSÖ'nün çıkışlarını anlarsınız" ifadelerini kullandı.







TAKVİM ÖZEL