CHP'nin İstanbul kurultayında skandal! İşini istedi diye salondan attılar!

Göreve geldiği günden bu yanan işçi kıyımı ile gündemden düşmeyen CHP’li belediyeler yine bir skandalla karşımıza çıktı. CHP’nin İstanbul kurultayına giden ve Ataşehir Belediyesi’nin kendisini haksız yere işten attığını söyleyen bir işçi eylem yapmak istedi. Salonda sessizce durup tepkisini dile getiren Şahin’e güvenlik görevlileri müdahale etti. Her defasında işsizlik konuşması yapan Kılıçdaroğlu’nun ise kürsüye çıktığında işsizlikle ilgili tek kelime dahi etmemesi dikkat çekti.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2020, 09:22 Güncelleme 11 Şubat 2020, 09:28
CHP’nin İstanbul kurultayında skandal! İşini istedi diye salondan attılar!

İÇİNDEKİLER

CHP il yönetiminin rezervasyon yapmadan Haliç Kongre Merkezi'ni adres olarak belirlediği ancak salonların dolu olduğunun anlaşılması üzerine etkinlik alanına kurulan çadırlarda gerçekleşen kongre dün yapıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yeniden tek aday olduğu kongrede, oy verme işlemleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşma yaparken salonda hareketli anlar yaşandı.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, CHP'li belediyeler tarafından haksız yere işten çıkarılan çalışanlar adına Ataşehir Belediyesi eski çalışanı Melike Şahin sessiz eylem yaptı. Salonda sessizce durup tepkisini dile getiren Şahin'e güvenlik görevlileri müdahale etti. Şahin güvenlik görevlileri tarafından çıkarıldığı sırada Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında 'işsizlik'le ilgili açıklama yapması dikkat çekti.

TEK İSTEĞİM İŞİME GERİ DÖNMEK
Salondan atılan işçi Melike Şahin daha sonra dışarıda açıklama yaptı. Ataşehir Belediyesi'nde mali işler bölümünde çalışırken hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını belirten Şahin "tek isteğimiz haksız yere çıkarıldığımız işimize dönmek" dedi.