3 Şubat Suriye İdlib şehitleri isimleri kimlikleri rütbeleri nedir?

3 Şubat Suriye İdlib şehitleri isimleri kimlikleri ve rütbeleri açıklandı. İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından hain topçu atışı saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 askerimiz şehit düştü.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2020, 15:45 Güncelleme 10 Şubat 2020, 15:47
3 Şubat Suriye İdlib şehitleri isimleri kimlikleri rütbeleri nedir?

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin İdlib kentindeki Esed rejiminin kalleş saldırısında şehit düşen askerlerin sayısı 5'e yükseldi. Şehitlerin isimleri ve memleketleri belli olurken, ailelerine acı haber ulaştı. İşte şehitlerimizin isimleri ve memleketleri... Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada İdlib'de 5 askerin şehit olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib'te şehit olan dört askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir." dedi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

SURİYE İDLİP ŞEHİTLERİ İSİMLERİ VE RÜTBELERİ

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 5 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

Şehit Onur Şükrü - Gaziantep

İdlib'deki saldırıda şehit düyen Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler 22 yaşındaydı. Gaziantepli olan şehir Onur Şükrü Özler'in acı haberi baba evine ulaştı.

Şehit Gökhan Orhan- Afyonkarahisar

İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Orhan'ın Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

Şehit Serkan Deprem - Osmaniye

İdlib'te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem, Osmaniye Düziçi ilçesinde yaşıyordu. Baba Cemal ve anne Yeter Deprem'e acı haberi yetkililer verdi. Şehidin evi Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehit Halil Demir - Sakarya

34 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Demir'in Sakarya'nın Pamukova İlçesinde yaşayan ailesinin İstanbul'da diğer çocuklarının evinde olduğu ve acı haberi burada aldığı öğrenildi.

Şehit Uğur Kurt - Gaziantep

Gaziantepli olan şehit Uzman Çavuş Uğur Kurt 25 yaşındaydı. Uğur Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İdlip'te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 3 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1'i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

KALIN:ASKERLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib'te şehit olan dört askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir." dedi.

ALTUN: DEVLETİMİZ BU KALLEŞ SALDIRININ HESABINI SORACAKTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin olarak Twitter'dan açıklama yaptı.

Altun "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" mesajını paylaştı.

ÇAVUŞOĞLU: ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI, KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıya ilişkin, ''şehitlerin kanının yerde kalmayacağı"nı bildirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şehit askerler için başsağlığı diledi. Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

ÜNAL: REJİMİN ALÇAK SALDIRISI CEVAPSIZ KALMAMIŞTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Bölgenin güvenliği için İdlib'de bulunan askerlerimize rejimin alçak saldırısı cevapsız kalmamıştır. Bundan sonra da gereken cevaplar en ağır biçimde verilmeye devam edilecektir. Saldırıda şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ: ESAD SALDIRISINDAN DOLAYI PİŞMAN EDİLMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıya tepki göstererek ''TSK'nın gözlem noktalarının güvenliği temin edilmeli, Esad saldırısından dolayı pişman edilmelidir. Siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlib ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir. İdlib mutabakatını bozan veya ihlal eden tarafın Türkiye olmadığı meydandadır'' dedi.

ÇELİK: REJİM BUNUN KARŞILIĞINI DAHA SERT ŞEKİLDE GÖRECEKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla İdlib mutabakatının rejim tarafından bir kere daha ihlal edildiğini, rejimin bunun karşılığını daha sert şekilde göreceğini bildirdi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk askerine rejim unsurları tarafından yapılan hain saldırının cevabının verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirtti.

Suriye rejiminin Türk askerinin yerinin önceden koordine edilmesine rağmen saldırı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İdlib mutabakatı rejim tarafından bir kere daha ihlal edildi. Rejim bunun karşılığını daha sert şekilde görecektir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri çatışmaların önlenmesi, terörle mücadele ve sivil halkın korunması için gayret gösterirken rejim terör faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyor. Rejimin bir terör örgütü gibi davranması tüm bölge için tehdittir.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri yapılan her saldırıya en ağır bedeli ödetecek güçtedir. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. TSK milli çıkarlarımızı ve insani değerleri korumak için insanlık düşmanlarıyla mücadele etmektedir. Milletimizin başı sağ olsun. Kahramanlarımıza rahmet olsun. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bunun bedelini ödeyecektir."