Son dakika: Başkan Erdoğan'a Berlin'de sevgi seli!

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 13.40'ta Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2020, 14:14 Güncelleme 19 Ocak 2020, 15:06
Son dakika: Başkan Erdoğan’a Berlin’de sevgi seli!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 13.40'ta Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Erdoğan'ı coşkulu bir kalabalık karşıladı...

Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Berlin'e geldi.

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları Başkan Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Uçağın inmesinin ardından Başkan Erdoğan'ı görmek isteyen Türkler izdiham yarattı.

BAŞKAN ERDOĞAN: YAPTIĞIMIZ ÇAĞRI BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü açıklamalarında, Libya'da sükunetin 8 Ocak'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le İstanbul'da yapılan ateşkes çağrısı sayesinde sağlandığını belirterek, şunları söyledi: "Bu çabalar da Berlin Zirvesi'nin düzenlenmesi için gereken zemini oluşturmuştur. Darbeci Hafter ve destekçilerinin dizginlenmesinde ülkemizin sergilediği kararlı tutumun büyük payı vardır. Ülkemiz bu adımlarıyla Akdeniz'deki haklarını garanti altına almanın yanı sıra Libya'nın geleceğine de sahip çıkmıştır. Berlin Zirvesi'ni ateşkesin tahkimi ve siyasi çözüm yolunda özellikle önemli bir adım olarak görüyoruz. Ateşkes ve Berlin Zirvesi ile yeniden filizlenen umutlar kan ve kaos tüccarlarının ihtiraslarına kurban edilmemelidir. Zirvede alınacak kararlarla güvenlikten ekonomiye birçok alanda somut gelişmeler sağlanmasını bekliyoruz. Zirvenin Libya halkının çektiği acıları sonlandıracak, Libya'yı huzur ve refaha kavuşturacak adımların atılmasına vesile olmasını diliyoruz."