Başkan Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik'i kapatırız

Başkan Erdoğan, ABD Senatosu’nun Ermeni kararına tepki gösterdi. “Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik’i de” dedi. Canlı yayında çarpıcı mesajlar verdi. Erdoğan, tarihi Libya anlaşmasıyla Sevr'in ters yüz edildiğini söyledi. Erken seçim tartışmasını kapatan Erdoğan, "Bizim seçimimiz 2023 Haziran'dadır. Bundan sapma yok" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2019 Güncelleme 16 Aralık 2019, 07:56
Başkan Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik’i kapatırız

İÇİNDEKİLER


Bu anlaşma ile Akdeniz'de Libya'nın ve Türkiye'nin hakları korunacak. Burada Sevr ters yüz edildi. Seçim 2023 Haziran'da olacak.
Kanal İstanbul birilerini rahatsız ediyor. Burayı yap-işlet-devret ya da milli bütçe ile yapacağız. PKK'yı K. Irak'ta saldırı yapamaz hale getirdik.



Erdoğan, "Bir gece ansızın gelebiliriz sözünü hep duyacaksınız" ifadesini kullandı.

SEVR'İ TERS YÜZ ETTİK

BAŞKAN Erdoğan, Turkuvaz Medya'nın ortak canlı yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

ERMENİ KARARI: 1 milyonun üzerindeki belgeyi açıyoruz, gelin inceleyin. Biz belgeyle konuşuyoruz, siz karar alsanız ne yazar. Kızılderililerin tarihi ABD'nin yüz karasıdır.

ÜSLERİ KAPATIRIZ: ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir. Yeri geldiği zaman otururuz, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız.

LİBYA MUTABAKATI: Akdeniz'de hem Libya'nın hem de Türkiye'nin hakları bu anlaşma ile korunacak. Burada Sevr'in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda.

KANAL İSTANBUL: Bu güzellikleri görünce dayanamıyorlar. Birilerini ciddi manada rahatsız ediyor. Yap-işlet yada milli bütçe ile yapacağız.

YALAN SÖYLEME: Kemal efendi, tank palet fabriklasını sattınız diyor, ne satması! Yalan söyleme dürüst ol, doğru konuş. Buranın işletme noktasında 25 yıllığına BMC'ye kiralandı. Satış yok ama adamda yalan bol.

ERKEN SEÇİM: Bizim seçimimiz 2023'tür." Buradan bizim bir sapmamız söz konusu değildir. Biz bu ülkede açıklanan tarihlerde seçim yapmasını birileri öğrenecek. Biz şimdi tüm hazırlıklarımızı 2023 Haziran'a yapıyoruz.

KADINA ŞİDDET: Kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda çok önemli mevzuat düzenlemeleri yaptık. Nerede eksiklik varsa üzerine gideceğiz. Adli kontrolle serbest bırakılıyor. Böyle bir şeye tahammül edemiyorum.



Başkan Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj'ı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.