MSB: Rasulayn'da bir eve tuzaklanan 565 havan mühimmatı imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'ın doğusunda, sivillere ait bir köy evinin iki ayrı odasına tuzaklanmış 565 havan mühimmatı ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Kahraman Komandolarımızın yüksek eğitim seviyesi, tecrübesi ve dikkati sayesinde bir facia daha engellendi. Komandolarımız, Rasulayn’ın doğusunda PKK/YPG’li teröristlerin sivil bir eve tuzakladığı toplam 565 havan mühimmatını etkisiz hale getirdi." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 10:43 Güncelleme 10 Aralık 2019, 10:52
MSB: Rasulayn’da bir eve tuzaklanan 565 havan mühimmatı imha edildi

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, komandoların, Barış Pınarı Harekat bölgesinde hayatın normale döndürülmesi ve sivillerin PKK/YPG'li teröristlerin tuzakladığı mayın ve EYP'den korunması maksadıyla arama-tarama faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Bu faaliyetler kapsamında komandolar, teröristlerin yeni bir terör tuzağını daha önledi.

TUZAKLANMIŞ 565 HAVAN MÜHİMMATI ELE GEÇİRİLDİ
Rasulayn'ın doğusundaki bir meskun mahal araması sırasında sivillere ait bir köy evinin iki ayrı odasına tuzaklanmış toplam 565 havan mühimmatı ele geçirildi.

Odaların bir tanesinde 82 milimetrelik 423 adet, diğerinde ise 60 milimetrelik 142 adet havan mühimmatı bulundu.

Her iki odada da mühimmatların birbirlerine seri şekilde bağlandığı ve kapı açılınca patlayacak şekilde tuzaklandığı tespit edildi.

TUZAK, İKİNCİ BİR MEKANİZMAYLA YEDEKLENMİŞ
Tuzaklanan mühimmatların orta bölümünde de bir adet uzaktan komutalı "alpa-fire EYP ateşleme düzeneği"nin mühimmata bağlı şekilde tuzaklanmış olduğu, böylece ikinci bir mekanizma ile patlatılabilmesi için yedeklendiği tespit edildi.

Komandoların yüksek eğitim seviyesi, tecrübesi ve dikkati sayesinde patlatılamadan ele geçirilen mühimmatların kontrollü şekilde imha edildiği belirtildi.