AK Parti'den 50+1 atağı!

2023 seçimlerine hazırlanan AK Parti’de kongrelerle teşkilatlardaki değişim başladı. Tüm hazırlıklar, 50+1’e göre yapıldı. Başkan Erdoğan, vatandaşın sağlığını tehdit eden santrallerle ilgili harekete geçti. Erdoğan, termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesini de içeren kanunun bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2019 Güncelleme 03 Aralık 2019, 07:57
AK Parti’den 50+1 atağı!

İÇİNDEKİLER

AK Parti, kuyumcu titizliği ile kongrelere hazırlanıyor. Delege seçimleri için il ve ilçelerde sandıklar kuruldu. Aralık ayının ortalarına kadar delege seçimleri tamamlanmış olacak. Bu ayın ikinci yarısından itibaren ise önce belde kongreleri yapılacak. Şubat ayında ilçe, Ağustos ayında ise il kongreleri yapılmaya başlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın il kongrelerinin büyük kısmına katılması bekleniyor. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ni ise 2021 yılının ilk ayında yapmayı planlıyor. Yeni teşkilatlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre yeniden şekillenecek. 50+1 barajına uygun teşkilat yapıları oluşturulacak. Partide daha önce görev yapmış başarılı isimlere davet gönderilecek. Kongrelerde büyük değişim yaşanacak. AK Parti'ye gönül vermiş isimler parti kadrolarında yer alacak. Eş-dost-akrabalar yönetimlerde yer almayacak.


ÇEVRE KİRLİLİĞİNE EL KOYDU
Başkan Erdoğan, vatandaşın sağlığını tehdit eden santrallerle ilgili harekete geçti. Erdoğan, termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesini de içeren kanunun bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na gönderdi.



BAŞKAN
Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrenci, sporcu ve sanatçıları kabul etti.


EDA IŞIK