Son dakika: "Partim FETÖ'ye teslim oldu" diyen Yılmaz Ateş CHP'den ihraç edildi

Katıldığı bir canlı yayında 'Benim partim FETÖ'ye teslim oldu' diyen CHP'li Yılmaz Ateş, partisinden ihraç edildi. Yılmaz Ateş,"Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararın alınmasını yok hükmünde sayıyorum. Bununla ilgili gerekli itirazları Yüksek Disiplin Kurulu'na yapacağım" dedi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 13:15 Güncelleme 20 Kasım 2019, 16:41
Son dakika: Partim FETÖ’ye teslim oldu diyen Yılmaz Ateş CHP’den ihraç edildi

İÇİNDEKİLER

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi.

Ateş, yaptığı açıklamada, Disiplin Kurulu'nca "ihracına ilişkin tebliğ"in kendisine yapıldığını söyledi.

İhraç kararının kabul edilemez olduğunu belirten Ateş, şunları kaydetti:

"Ben bir öz eleştiride bulundum. CHP'lilerin öz eleştiri yapmasını istememek CHP'nin ilkeleriyle bağdaşmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşı dahi milletvekillerinin eleştiri hakkını kullandığı bir ortamda yapıldı. Avrupa diktatörlüğe kayarken, Mustafa Kemal Atatürk 1931'deki 3. Olağan Kurultayımızda 'Partinin bir eksikliğini, yanlışlığını gördüğümüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Çünkü bir yanlışlığa gösterilen müsamahanın zararı, faydalarından büyük olur.' diyor. Böyle bir parti geleneğinden geliyoruz. Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararın alınmasını yok hükmünde sayıyorum. Bununla ilgili gerekli itirazları Yüksek Disiplin Kuruluna yapacağım."

Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Yılmaz Ateş'in ihracı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Kemal Anadol'un açıklamaları:
CHP'de uzun yıllar İl Başkanlığı, Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuş Sayın Yılmaz Ateş'in CHP Ankara İl Disiplin Kurulu tarafından kesin ihraç cezasıyla partiden çıkarıldığını üzüntüyle öğrendim.

Anayasamızda belirtildiği gibi siyasal partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudurlar. Siyasi Partiler Kanununa göre, partilerin kuruluşu, organlarını seçimi, işleyişi, faaliyet ve kararları Anayasada nitelikleri belirtilen demokrasi esaslarına aykırı olamaz.Partilerin özellikle iç hukukları demokrasi ilkelerine uygun olmalıdır. Bu da hukuk kurallarının tartışmasız uygulanmasıyla olasıdır. Bunun önemli göstergelerinden biri de "Hukuk Kurallarının Genelliği" prensibidir.

Parti hukukunda yürürlükte olan bir madde sıfatsız üyeden Genel Başkana kadar herkese uygulanmalıdır. Geçmişe baktığımızda tüm parti hatta ülke kamuoyunu rahatsız eden örnekler görüyoruz. Milletvekili adayı olur olmaz Ermeni soykırımından söz eden vekillere tanık olduk. Beş yıllık yasama döneminde "Ben CHP Milletvekiliyim ama CHP'li değilim" diyen, yasama görevi sona erince, tek adam rejimi getiren referandumun evet kampanyasına katılan Meclise nasıl sokulduğunu şu gün bile öğrenemediğimiz kişileri ibretle ve hayretle izledik.

Partinin en üst düzeydeki görevlilerinden bazılarının Anadolu'daki toplantılarda "Artık ulus devlet bitmiştir" vecizelerini duyduk. Bu örnekleri oldukça çoğaltmak olası. Ancak kamuoyunda partiye kuşku ile bakılmasına yol açan bu tür beyanlar geniş bir hoşgörü anlayışı ile karşılandı. Sahipleri hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Bir TV programındaki konuşması nedeniyle, daha sonra birkaç kez açıklama getirmesine karşın Sayın Yılmaz Ateş'in İl Disiplin Kurulu tarafından çok ağır bir cezayla kesin ihraçla partiden çıkarılması hem siyasal hem de hukuksal yönden üzücü bir gelişmedir; kötü bir örnektir. Partilerde yönetimler ve kişiler değişir. Kalıcı olan ilkeler ve parti içi hukuktur. Eğer parti içi hukuk her zaman ve herkese uygulanmazsa ilerde büyük zararlara yol açar.
Umudum Ankara İl Disiplin Kurulunun verdiği bu kararın Yüksek Disiplin Kurunca düzeltilmesi ve yanlıştan dönülmesidir.

NE OLMUŞTU?
Yılmaz Ateş, katıldığı bir televizyon programında "CHP'nin FETÖ'ye teslim olduğu" iddiasında bulunmuştu.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 22. dönem Tunceli Milletvekili Yılmaz Ateş, geçtiğimiz hafta partisini FETÖ'yle ilişkisini eleştirdi, parti içinden de tepki aldı. Ateş, CHP'nin FETÖ'yle ilişkisini eleştirerek; "MHP'yi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tebrik ediyorum. Maalesef benim partim teslim oldu ama MHP ve Fenerbahçe, FETÖ terör örgütüne teslim olmadı. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı." diye konuşmuştu.

Bu sözler üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise; Yılmaz Ateş'in, eski partisine doğrudan ve kasten ihanet ettiğini belirterek, "Kendisini noktasız, virgülsüz şekilde ayıplıyoruz, kınıyoruz." dedi.

FETÖ İTİRAFI CHP'Yİ KARIŞTIRDI
FETÖ'nün kaset kumpasıyla koltuğunu Kemal Kılıçdaroğlu'na bırakmak zorunda kalan CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'a en yakın isimlerden biri olan eski CHP'li vekil Yılmaz Ateş'ten canlı yayında bomba itiraflar geldi.

Ateş, ''Ben o dönemin MYK'sında görev yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış biriyim. O süreçleri yaşadım, bunları gördüm. Deniz beyin de yanlışlarını MYK da söylemiş, dışarı çıktığımda partimi savunmuşumdur. Maalesef, benim partim o dönemde dik dursaydı, sayın Baykal'ı vermeseydi, Türkiye'nin başına bu melanetler gelmezdi. Türkiye bu zorlukları yaşamazdı.'' dedi.