Son dakika: MSB duyurdu: PKK/YPG’li teröristler son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında "TSK tarafından Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristlerin ise Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi." ifadeleri kullanıldı.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2019, 11:43 Güncelleme 06 Kasım 2019, 12:20
Son dakika: MSB duyurdu: PKK/YPG’li teröristler son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG'li teröristlerin son 24 saatte 11 taciz-saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "TSK tarafından Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG'li teröristlerin ise Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi." denildi.

BAKANLIK, İNGİLİZCE DE PAYLAŞTI
Öte yandan Bakanlık, Twitter'dan yaptığı açıklamayı dünya kamuyouna duyurmak maksadıyla, açıklamanın İngilizce bir kopyasını da paylaştı.



NE OLMUŞTU?
Türkiye, sınırda oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla 9 Ekim tarihinde Suriye'ye başlattığı operasyona, ABD ile varılan mutabakat sonucunda ara vermişti. Mutabakata göre Türkiye operasyonlara ara verecek, terör örgütü PKK/YPG Güvenli Bölge'den çekilecekti.

ABD'nin ardından Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde varılan Soçi mutabakatında da Türkiye operasyonlara ara vereceğini taahhüt etmiş, Rusya da terör örgütünün Güvenli Bölge'den çekileceğini taahhüt etmişti.