27 Ekim şuan saat kaç? Saat kaç? Saatler geri mi alındı? Yaz-kış saati uygulaması...

Saat kaç? sorusu saatlerin dünya genelinde geri alınmasıyla büyük merak konusu oldu. Telefon ve bilgisayarlarda telefonların otomatik olarak geril alınması sonrası, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da şuan saat kaç? Saatler geri alındı mı? İşte ayrıntılar... Türkiye'de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den "yaz saati" açıklaması geldi. 27 Ekim şuan saat kaç? Saat kaç? İşte tüm detaylar

Giriş Tarihi 27 Ekim 2019, 11:53 Güncelleme 27 Ekim 2019, 11:53
27 Ekim şuan saat kaç? Saat kaç? Saatler geri mi alındı? Yaz-kış saati uygulaması...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de saat kaç? Saatler geri alındı mı? Şuan saat kaç? soruları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. 27 Ekim Pazar sabahına uyananlar saat karmaşası ile karşılaştı. Dünya genelinde saatler bir saat geri alındı. Bu bağlamda telefonlarda ve bilgisayarlarda saatler bir saat geri alındı. Dünya genelinde saatlerin bir saat geri alınması nedeniyle iPhone, Samsung gibi marka telefon, tablet ve bilgisayarlarda saatler otomatik olarak geri alındı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de şuanda saat kaç?

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFAMIZDA

ŞUANDA SAAT KAÇ?

Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Bazı bilgisayarların da otomatik olarak kendini güncellemesi nedeniyle saatler bir saat geride gösterilebiliyor.

Saatler bugün geri alınmadı. Haberimizi attığımız zaman itibari ile saat 11.50

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den "yaz saati" açıklaması

(Sürekli yaz saati uygulaması) 2016'da tek saat uygulamasına geçme kararı almıştık. Epey eleştiri konusu olmuştu. Bununla ilgili biz o dönem teknik çalışma da yaptırmıştık. Yıllık 1 milyar TL civarında tasarruf etti Türkiye bu uygulama ile. AB de geçtiğimiz aylarda bir karar aldı ve üye ülkelerin artık tek saate geçme yönünde bir tavsiye kararı aldı.

SAATLER NASIL GERİ ALINIR?

iPhone için;

Sırasıyla Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın ve manüel olarak saatini geri alın

Android için;

Sırasıyla Ayarlar > Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin ve manüel olarak saatini geri alın

Bilgisayar için;

Ekranın sağ alt köşesindeki saat simgesine tıklayın.

Tarih ve saat ayarlarını değiştir bağlantısına gidin.

Tarih ve Saat sekmesinde Saat dilimini değiştir butonuna tıklayın.

Saat Dilimi Ayarları penceresinde listeden bulunduğunuz veya size en yakın olan şehri seçin (bölge, ülke).

Tamam butonuna tıklayın.

SAATLER GERİ ALINDI MI?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi. Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınacağı bildirildi.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.