CHP'li Tunç Soyer'den Kıbrıs için skandal sözler

CHP'li Tunç Soyer, şimdiye kadar dans etmekten başka icraat yapmadı. Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nü savunmasına karşı çıktı. "Türkiye artık çekilsin" açıklamasını yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2019 Güncelleme 22 Ekim 2019, 07:59
CHP’li Tunç Soyer’den Kıbrıs için skandal sözler

İÇİNDEKİLER

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in sorunlarını bıraktı. Kıbrıs'a el attı. "Türkiye artık çekilsin" açıklamasını yaptı.



"Jeopolitik önemini falan bir kenara koyun. Ada'yı Kıbrıslılar'a bırakın" sözleri, CHP'lileri bile kızdırdı. Sosyal medya yıkıldı.


SKANDAL YORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye olarak "Ada'ya daha fazla müdahale etmeyelim" diyerek, skandal bir açıklama yaptı: "Herkes Ada'nın bir tarafından çekiştiriyor. Kıbrıs'ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, Ada'yı Kıbrıslılar'a bırakmak lazım. Herkes çok fazla müdahil oluyor. Sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılar'a oluyor... Kıbrıs'taki siyasilere baktığım zaman, Türkiye'den daha iyi bir tablo görmüyorum." Bu açıklamayla Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmesini isteyen Soyer'e büyük tepki yağdı.



SEN şimdi, "Kıbrıs
Barış Harekatı" yapmasaydık da dersin.
RUMLAR'I denize dökme işi yarım kalmış anlaşılan.
BELEDİYE başkanı değil misin, sen işini yap.
İZMİR'İ adam ettin de uluslararası akıl mı veriyorsun.
BUNLARA "Rum" dediğimiz zaman da zorlarına gidiyor.
NEDİR bu Rum Yunan sevdası... Çok manidar.
ALLAH'IM ne günlere kaldık. Rum ağzıyla konuyor.
Neymiş "Jeopolitik" önemi bir kenara bırakacakmışız... Oldu canım!