Rasulayn ve Tel Abyad nerede? İşte Rasulayn ve Tel Abyad haritadaki yeri...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat doğusunda terör örgütleri PKK, YPG ve DAEŞ'in Suriye Rasulayn'daki hedeflerine yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte vatandaşlar Rasulayn ve Tel Abyad hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Rasulayn ve Tel Abyad nerede? İşte Rasulayn ve Tel Abyad haritadaki yeri...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 20:10 Güncelleme 09 Ekim 2019, 20:10
Rasulayn ve Tel Abyad nerede? İşte Rasulayn ve Tel Abyad haritadaki yeri...

İÇİNDEKİLER

Türkiye Suriye'de güvenli bölge oluşturmak amacıyla Barış Pınarı Harekâtı'nı başlattı. Barış Pınarı Harekatı ilk olarak Suriye'de tespit edilen bölgelerin obüslerle bombalanmasıyla başladı. Operasyonun başlamasıyla birlikte vatandaşlar Rasulayn ve Tel Abyad hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Rasulayn ve Tel Abyad nerede sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor.

RASULAYN NEREDE?

Rasulayn, idari bakımdan Hasiçi Valiliğine bağlı Suriye şehridir. Rasulayn'ın yüksekliği 360 metrede yer almaktadır. Nüfusu 55.247 kişi olan Rasulayn'da, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Kürtler ve Çeçenler bulunmaktadır. Öte yandan Türkiye'nin sınır kenti Ceylanpınar ile bitişik olarak bir sınır kapısı da yer almaktadır.

İşte Rasulayn'ın haritada yer aldığı bölge…

Sasaniler şehri tekrar oluşturmadan önce 578 ve 580 yılında iki kez yok olmuştur. Kent, sakinleri tarafından terk edildi ve şehrin parçaları 640 yılında Araplar tarafından düşürüldü. Bizanslılar 942 yılında şehre baskın düzenledi. 14. yüzyıl sonunda Timur tarafından yağmalandı.

Kentte piskoposluk ve birçok manastır vardı. Kent, ayrıca iki cami ve bir Doğu Suriye kilisesi ve çok sayıda okul, hamam, ve bahçeler içeriyordu.

Rasüleyn'da 100'den fazla Kaplıca bulunmaktadır. En ünlü kaplıcası olan Nab'a el-Kebrit, kalsiyum lityum ve hatta radyum gibi her şeyi içeren çok yüksek mineral içerikli bir kaplıcadır.

TEL ABYAD NEREDE?

Tel Abyad Suriye topraklarının Türkiye sınırında bulunan yerleşim yeridir. Şanlıurfa'ya ilimize bağlı Akçakale ilçesinin hiza olarak tam karşısında yer alır.