EPDK promosyon yasağını kaldırdı!

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında sürücülere, kağıt mendil, araç kokusu, toz bezi hediye etmeye yönelik yasağı kaldırdı. Puan karşılığı yakıt da verilebilecek.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 10:07 Güncelleme 01 Ekim 2019, 10:11
EPDK promosyon yasağını kaldırdı!

İÇİNDEKİLER

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt bayilerinin sürdürülebilirliğinin korunması ve piyasada rekabetin fiyat üzerinde yoğunlaşmasının artırılması amacıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Akaryakıt nve LPG otogaz piyasalarında tüketicilere yönelik olarak gerçekleştirilen promosyonlara ilişkin hususlara açıklık getirildi.

TABAK, KUPA,OYUNCAK YASAK
Sektörde mevcut durumda yaşanan karışıklıkların ve aksaklıkların önüne geçmeyi hedefleyen EPDK, aldığı kararla, ayni promosyonların düzenlenmesine ilişkin mevcut yapıyı korudu. Eskiden verilen ve yasaklanan tabak, kupa, oyuncak gibi hediyelerin verilmesine yönelik sınırlama devam edecek. Daha önce belirsizliğe neden olan, araçlarda bulunabilecek temel ihtiyaçların akaryakıt veya LPG otogaz alımından bağımsız tüketicilere hediye edilmesine ise devam edilebilecek. Sürücü istasyona gittiğinde kendisine kağıt mendil, araç kokusu, toz bezi hediye edilebilecek.

Akaryakıt ve LPG istasyonlarında sunulan oto yıkama, yağ değişimi, lastik değişimi gibi hizmetler tüketicilere ücretsiz veya indirimli olarak sunulabilecek ve bu kapsamda kampanya düzenlenebilecek.