CHP ve HDP'den ortak anayasa teklifi!

AK Parti'nin hazırladığı Paketi’nin TBMM’deki görüşmelerine başlanmadan önce, paketi kabul etmeyen CHP, HDP ve Saadet Partisi'nin katıldığı bir anayasa teklifi yapacak.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2019, 10:34 Güncelleme 27 Eylül 2019, 10:39
CHP ve HDP’den ortak anayasa teklifi!

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin Yargı Reformu Strateji Belgesi başlığı altında hazırladığı ilk paket yeni yasama döneminde TBMM'ye sunulacak. 38 maddeden oluşan pakette 15 kanunda değişiklik öngörülüyor. Bu yargı paketini kabul etmeyen CHP, kendi yargı paketini hazırladı.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINA 3 PARTİ KATILMADI
Yeni Akit'in haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu başkanlığında hazırlanan paketin komisyon çalışmalarına AK Parti, MHP ve İYİ Parti katılmadı. CHP'ye destek veren ise HDP ile Saadet Partisi oldu.

CHP'YE HDP DE DESTEK VERECEK
Kaboğlu, önümüzdeki hafta hazırladığı içerisinde HSK'nın da yapısının değiştirilmesinin gerektiğine yer verdiği yargı paketini hem TBMM Başkanlığına sunacak, hem de kamuoyuyla paylaşacak. CHP'nin yargı paketini kamuoyuyla paylaştığı gün HDP'li milletvekilleride destek verecek.

CHP ELEŞTİRECEK FETÖ DESTEKLEYECEK
HDP'nin ve Saadet Partisi'nin desteğiyle gündem oluşturma içerisinde olacağı öğrenilen CHP, yine boş durmayarak HDP'nin kendisinin de hazırladığı 27 maddelik yargı paketiyle, "AK Parti'nin hazırladığı yargı paketi toplumun ihtiyaçlarına cevap veremez" diyecek. Sosyal medyada ise CHP ve HDP'nin sözlerine FETÖ ve PKK'lı hesaplar destek verecek.